HaberSpor Haberleri

İlk yarı iyi, ikinci yarı aynı! Manisa: 2 – Beşiktaş: 3

manisamaci sevinc613

Beşiktaş, Ziraat Türkiye Kupası B Grubu 3. maçında Manisaspor’u deplasmanda 3-2 mağlup ederken ilk yarıda oynadığı futbolla ümit verdi. İkinci yarı ise kabus gibiydi.

Holosko ve Fink’in gönderilmesiyle lisansları çıkartılan Simao Sabrosa ve Hugo Almeida’nın ilk 11’de forma giydiği mücadelede Beşiktaş ilk yarı boyunca Manisa karşısında birçok fırsat yakaladı.

Beşiktaş’ın gol aradığı dakikalarda golü bulan taraf ev sahibi Manisaspor oldu. 18. dakikada Yiğit İncedemir’in pasını alan Simpson Cenk Gönen ile karşı karşıya kaldı. Vuruşunda Cenk’ten dönen top yine Kanadalı futbolcunun önünde kaldı ve topu boş kaleye yolladı.

Golden sonra oyunu Manisaspor sahasına yıkan Beşiktaş sağlı sollu ataklarla rakibini sürklase etti. Özellikle Nobre, Guti ve Simao’nun etkili oyunu golleri arka arkaya getirdi.

34. dakikada Quaresma’nın düşürülmesiyle kazanılan serbest vuruşu Guti kullandı. Kale sahasında iyi yükselen Tomas Sivok’un kafa vuruşunda top ağlara gitti ve Beşiktaş beraberliği yakaladı.

İlk golün 3 dakika sonrasında Guti ceza sahasındaki Almeida’yı topla buluşturmak istedi. Defanstan dönen topla yine Guti buluştu. İspanyol yıldız bu sefer Nobre’ye nefis bir pas gönderdi. Nobre’nin düzgün şutuyla Beşiktaş Manisaspor karşısında 2-1 öne geçti.

2. golden sonra da baskısını sürdüren Beşiktaş devre bitene kadar oyuna hakimiyetini sürdürdü.  39. dakikada Nobre’nin ceza sahası dışından müthiş vuruşu direkte patladı.

İkinci yarıda ise roller değişti. Orta alanda pas yapmakta zorlanmasına rağmen birkaç pozisyona giremeyen Beşiktaş kaçan gollerden sonra oyundan düştü. Son 20 dakikaya girilirken baskısını artıran Manisaspor Beşiktaş karşısında aradığı golü 77. dakikada buldu. Rakiplerini şık çalımlarla geçen Ömer Aysan’ın vuruşu da şık oldu ve takımına beraberliği getiren golü attı.

Beraberlik golünden 5 dakika sonra ise Beşiktaş penaltı kazandı. Simao’nun pasıyla ceza sahasında topla buluşan Roberto Hilbert, defansın müdahalesi ile yerde kaldı ve hakem Özgür Yankaya penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Guti plase bir vuruşla Beşiktaş’a galibiyeti getiren golü attı.

82. dakikada Almeida’nın yerine Bobo, 88. dakikada Guti’nin yerine Fabian Ernst’e, 90. dakikada ise İbrahim Toraman’ın yerine Ersan Gülüm oyuna dahil oldu.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Beşiktaş, Manisaspor’u deplasmanda 3-2 mağlup ederek grupta 6 puanla liderliğe yükseldi.

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu