GündemHaber

İsmail Ünal cemaat ve havuz medyasını birbirine düşürdü

İsmail Ünal

Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal hakkındaki Savoy iddiaları, hükümete yakın Akşam gazetesinin bir iddiasıyla yeni bir boyuta taşındı. İddiaya göre İsmail Ünal’ı Fethullah Gülen cemaati koruyordu. Cemaat gazetesi Zaman ise haberi havuz medyasından Sabah’ın da yapması üzerine şunları yazdı:

Camia’ya yönelik yalan ve iftiralarla dolu haberlerin ardı arkası kesilmiyor.

Yolsuzluk soruşturmasının başladığı 17 Aralık 2013 tarihinden itibaren Camia’ya yönelik yalan ve iftiralarla dolu haberlerin ardı arkası kesilmiyor.

Bazı haberler var ki yalanlamalardan sonra dahi Havuz Medyası tarafından yeniden ısıtılıp gündeme getiriliyor. Bu kapsamda, 2 hafta önce ‘çürütülen’ Akşam Gazetesi’nin iddiası, bugün Sabah Gazetesi’nde yer aldı. Akşam Gazetesi’nin 7 Şubat 2014’te “CHP ‘li başkana paralel koruma” başlığıyla manşetine taşıdığı haberde, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal ‘ın Ulus’taki Savoy Projesi’nden ‘ödeme yapılmadan’ iki lüks daire aldığı, bu konuda bir suç duyurusunun olduğu ancak Beşiktaş Belediye Başkanı’na paralel koruma yapıldığı ve suç duyurusunun işleme konulmadığı iddiası yer alıyor.

Zaman aynı gün ‘tokat’ gibi bir cevapla iddiaları çürütmüştü. Çünkü, Zaman ‘iki daire’ iddiasını 1 yıl önce ilk defa gündeme getiren gazeteydi, üstelik iki defa haber yaptı. Yani hem haber yapıp hem koruma yapılmasının mantık olarak mümkün olmadığı açık. Hükümete yakın gazeteler ise bu usulsüzlük iddiasıyla ilgili bugüne kadar hiç haber yapmadı. Akşam’ın yatsıyı dahi göremeyen bu yalanı deşifre oldu.

Akşam’ın yalanlanan iddiasını bu kez Havuz Medyası gazetelerinden Sabah gündeme getirdi. ‘Müteahhit paralel yapının tuzağında’ başlığıyla verilen haberde, Akşam’ın Zaman tarafından yalanlanan iddiaları, yine projenin eski müteahhidi Canfer Deliismail’in ağzından alınan beyanla tekrarlandı. Zaman, konuyla ilgili 1 yıl önce iki haber yapmasına rağmen, haberde, Camia kast edilerek, habere konu olan kişilerin korunduğunu ileri sürüyor. Adeta insan aklıyla dalga geçiliyor. Görüldüğü gibi, Havuz Medyası, Camia’ya yönelik iftira ve hakaretlerinde sınır tanımıyor. O kadar ki habercilik etiği ayaklar altına alınarak 15 gün önce ‘yalanlanan’ ve ‘çürütülen’ iddialar yeniden ısıtılıp haber yapılıyor. Zaman olarak biz yalanlamaktan bıktık, Havuz Medyası yalan ve iftira haberlerinden bıkmadı. Akşam’da olduğu gibi Sabah’ın yalanı da yatsıyı görmeden ‘iftira havuzu’na girmiş oldu.

[adrotate banner=”133″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu