GündemHaber

“İsmail Ünal bir sanat merkezine bile sahip çıkamıyor”

Zeliha BerksoyProf. Dr. Zeliha Berksoy, Kanal T’de yayınlanan bir programda Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’ı eleştirdi.

Atatürk Kültür Dayanışma Eğitim Vakfı (AKDEV) Genel Başkanı Gül Karyaldız’ın Kanal T’de hazırlayıp sunduğu programa katılan Prof. Dr. Zeliha Berksoy, bazı sanatçılara gazetecilere ve bazı belediye başkanlarına ateş püskürdü.

“Ajda Pekkan’ı mikrofonsuz dinleseniz şok olursunuz’ diyen Berksoy, “Sistem böyle insanları sanatçı yapıyor. Avrupa’da böyle bir kültür yok. Sanatçıyım diye sahneye çıkan bazı ünlülerin elinden mikrofonunu alsanız düz ses ile şarkı bile söyleyemezler. Çünkü böyle bir kapasiteleri yok. Dünyanın en büyük ülkelerinde tiyatrocu tiyatrocudur, şarkıcı şarkıcıdır. Hepsinin yeri bellidir. Biz de ne olduğu belli değil. Tiyatrocu film çeviriyor, film çeviren şarkı söylüyor, şarkı söyleyen film çekiyor. İşte böyle bir ortamda da hiç sesi olmadığı halde sanatçıyım diye ortaya çıkanlar yer buluyor” dedi.

İstanbul’da bazı belediye başkanlarının sanatı körelttiğini iddia eden Berksoy, Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen’in ve Beşiktaş Belesiye Başkanı İsmail Ünal’ın bir sanat merkezine bile sahip çıkamadıklarını ileri sürerken Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’e sanatsal ve külterel faliyetlerini şehre kazandırdığı kalıcı değerdeki eserleri taktirle karşıladığını vurguladı.

Türkiyenin sanat adına kalıcı eserlere salonlara ihtiyaç duyduğu kadar popüler kültürün esaretinden kurtularak gençliğin çağını aşabilmiş değerlerle ve kişilerle ancak kültürel zenginliğe ulaşabileceğini vurguladı.

[adrotate banner=”95″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu