GündemHaber

İsmail Ünal’dan Berhan Şimşek’e yakın markaj

berhan simsek613CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk’ün organize ettiği yemekte CHP’li ilçe belediye başkanlarıyla buluştu. Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’ın Şimşek’e yakın markaj uygulaması gözlerden kaçmadı.

CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek, göreve atanmasının ardından parti örgütüyle ilk kez buluştu. Kadıköy’deki Büyük Kulüp’te belediye ve ilçe başkanları ile Parti Meclisi üyelerini misafir eden Berhan Şimşek, ”Kendi içimizdeki tartışmalara son verelim. Bizim derdimiz kendimizle değil, Recep Tayyip Erdoğan’ın saz ekibiyle olmalıdır. Bugün ne ilginç ki; Recep Ayı’nın da birinci günü. Recep Ayı, birlik ve beraberliğin günüdür” dedi.

ŞİMŞEK: BURADA KONUŞULAN BURADA KALSIN

CHP İstanbul İl Başkanı Şimşek, basına kapalı yapılan yemekli toplantıda, “Eleştirilerimizi yakamıza söyleyelim. Burada konuşulanlar burada kalsın. Bir eleştirimiz olursa birbirimize aktaralım” çağrısında bulundu. Şimşek,konuşmasına başlarken, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk için “Sayın Kadıköy ve Büyük – Şehir Belediye Başkanımız” ifadesini kullandı. Şimşek’in ”büyük – şehir” vurgusu çeşitli yorumlara sebep oldu.

Yemekli toplantının açılış konuşmasını yapan Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk ise CHP’yi bir ”çınar”a benzetti.

Yaklaşık 100 kişinin katıldığı toplantıda, ilginç manzaralar da oluştu. Uzun bir süredir siyasi çekişme içinde olduğu bilinen CHP İstanbul Milletvekili Şinasi Öktem ile Mehmet Sevigen, Büyük Kulüp’teki toplantıya kol kola girdi. Öktem ile Sevigen’in toplantı öncesi bir pastanede buluştuğu ve sohbet ettiği görüldü. Pastanedeki sohbete bir ara Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk de katıldı. Öztürk daha sonra ikilinin yanından ayrıldı.

İLGİNÇ OTURMA DÜZENİ

Büyük Kulüp’teki ”oturma düzeni” de dikkat çekti. Şimşek’in sol yanına Kadıköy Belediye Başkanı Öztürk, sağ yanına ise Milletvekili Çetin Soysal ile İsmail Ünal oturdu. Soysal ile Ünal’ın yakınlaşması da gözlerden kaçmadı.

Öte yandan, yemekli toplantıya Milletvekilleri Esfender Korkmaz ile Mehmet Ali Özpolat da katıldı. Parti Meclisi Üyeleri Enver Aysever, Hüseyin Yıldız, Mehmet Faraç ve Melda Onur da toplantının sonuna dek kaldı. Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ile Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara toplantıda yoktu. Adalar Belediye Başkanı Mustafa Farsakoğlu ise yemeğe yardımcısını yolladı.

TEKİN: YEMEĞE GİDİN

Yemeğe Berhan Şimşek tarafından davet edilen CHP PM Üyesi Gürsel Tekin ”başka bir programı olduğu” gerekçesiyle gitmedi. Tekin, kendisine yakın 28 ilçe başkanına “Yemeğe katılın, Berhan Bey’i sakın yalnız bırakmayın” mesajını iletti. Büyük Kulüp’teki yemekte 39 ilçe başkanı hazır bulundu.

Yemekli toplantının ev sahipliğini yapan Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk ile İlçe Başkanı Türer Ercan, konuklarla tek tek ilgilendi. Yemeğe damgasını vuran sohbet ise “Şinasi Öktem ile Mehmet Sevigen’in yakınlaşması” oldu. İki milletvekilinin salona kol kola girmesi ve yan yana oturması uzun süre konuşuldu.

LİSTE TARTIŞMASI

Gerçek Gündem.com’un edindiği bilgiye göre, iki saat süren yemekli toplantıya damgasını vuran ikinci konu ise “Gürsel Tekin’in kurultayda çıkarmaya çalıştığı ikinci liste”ydi. Konukların bazıları “Bu demokratik bir haktır, isteyen liste çıkarabilir” dedi. Bazı CHP’liler ise “Gürsel Tekin yanlış yaptı, ikinci listeyi çıkarmamalıydı” yorumunda birleşti. Tekin’in MYK’ya alınacak olması da yemekteki ana konulardan biriydi. Tekin’e yakın 28 ilçe başkanının görevde olduğunu hatırlatan bir CHP’li, “Umarız bir kıyıma girişilmez. Bu İstanbul’da büyük bir kavga çıkarır” dedi. Bir CHP’li ise, “Kemal Bey (Kılıçdaroğlu) Gürsel Başkan’ı pazar günü Urfa ve Adıyaman’a davet etmiş. Güneydoğu’yu birlikte gezeceklermiş. İkisi de parti içinde kavgaya izin vermez. Berhan Bey’in de kavga gibi bir niyeti yok, Her şey geride kaldı. Barış sağlandı” ifadesini kullandı.

[adrotate group=”75″ banner=”77″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu