HaberPolitika Haberleri

Hristiyan din adamı Luigi Padovese öldürüldü (Video)

Video Haber

Hatay’ın İskenderun İlçesi’nde görev yapan Anadolu Episkoposu ve Havarisel Vekili Luigi Padovese, bugün evinde uğradığı bıçaklı saldırıda öldü.

Luigi Padovese’in, Murat adındaki şoförünün bıçaklı saldırısına uğradığı ve ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdiği belirtildi.

luigi padovese613

Padovese, İskenderun’daki katoliklerin ruhani lideri, Papalığın Anadolu ve Suriye sorumlusuydu.

Olayın, İskenderun’a bağlı Karaağaç beldesi sahil yolu Sultanköy Mahallesi’ndeki yazlık evin bahçesinde meydana geldiği öğrenildi. Padovese hastaneye kaldırılırken yolda hayatını kaybetti.

Padovese, 8 Kasım 2004’te İskenderun Katolik Kilisesi’nde yapılan ayinle göreve başlamış ve “Türkiye’de görev almaktan dolayı mutluyum” demişti. Törene, Papa II. Jean Paul’un temsilcisi de katılmıştı.

İTALYA’NIN İZMİR KONSOLOSU CARTA BÖLGEYE GİDİYOR

Anadolu Katolik Kilisesi Episkoposu Luigi Padovese’nin öldürülmesi üzerine, İtalya’nın İzmir Konsolosu Simon Carta’nın bölgeye gitmekte olduğu öğrenildi.

İtalya’nın Ankara Büyükelçiliği yetkilileri, olayın çok yeni olduğunu ve gelişmeleri yakından takip ettiklerini söyleyerek, Konsolos Carta’nın İskenderun’a hareket ettiğini belirtti.

İSRAİL’İ KINAMIŞTI

Hatay’ın İskenderun ilçesinde Vakıflar Genel Müdürlüğü’nce restorasyonu tamamlanan Süryani Kilisesi’nde düzenlenen ilk ayinde Luigi Padovese de yer almıştı.

Padovese burada yaptığı konuşmada barış ve hoş görünün yaşandığı en güzel yerlerden birinin İskenderun olduğunu vurgulayarak “İskenderun’da Vakıflar Genel Müdürlüğü’nce restore edilen bu kilisenin ibadete açılmasını, hükümetin değişik din ve mezheplere karşı hoşgörü örneği sergilemesini takdirle karşılıyoruz.” demişti.

ANADOLU EPİSKOPOSLUĞU NEDİR?

Anadolu Havarisel Vekilliği on yıl önce kuruldu, büyüklük olarak Türkiye’nin yarısından fazlasını (480.000 Km2), Akdeniz’den Karadeniz’e, Ankara’dan Irak sınırına kadar olan alana sahiptir.

Burası yalnızca tarihsel açıdan çok önemli bir yer teşkil etmemektedir aynı zamanda dinsel tarih açısında da çok önemli bir yerdir. Hititlilerin beşiği, Frigia ve Mezopotamya Milletleri, Farslı, Bizanslı, Romalı, Osmanlı ve Türk Kültürlerinin geliştiği mekandır. Bu bölgenin az bilinen ama çok önemli olan dinsel yüzü, özellikle İslam ve Hıristiyan ilişkilerine bakıldığında önemli din merkezlerini ağırlamaktadır.

[media id=196 width=600 height=340]

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu