HaberSpor Haberleri

Her şey Lokomotiv için / Beşiktaş’ta genel görünüm

Şenol Güneş, zorlu Rize maçı öncesi perşembe günkü Lokomotiv Moskova deplasmanını düşünerek rotasyona gitti.

Fanatik’in Haberine Göre;

İki değişiklikle ligi kayıpsız geçen Kartal’da şimdiki hedef Avrupa’da da zirveyi ele geçirmek. Yönetim de bunun için düğmeye bastı.

Süper Lig’in 8. haftasında Çaykur Rizespor’u konuk eden Beşiktaş’ın teknik direktörü Şenol Güneş son kazandığı Eskişehirspor maçına göre kadroda bazı değişiklikler yaptı.

Bunun nedeni ise perşembe günü UEFA Avrupa Ligi’nde oynanacak Lokomotiv Moskova karşılaşması. Grupta liderliği devralıp ilk maçlar sonunda avantaj elde etmek isteyen tecrübeli çalıştırıcı, bu karşılaşmayı düşünerek Eskişehirspor maçının kadrosunda yer alan Dusko Tosic ve Ricardo Quaresma’yı yedekler arasında oturturken, bu futbolcuların yerine İsmail Köybaşı ve Olcay Şahan’a ilk 11’de yer verdi. Deplasmanda oynanacak olan maça yönetim de çok büyük önem veriyor. Öyle ki, alınan karar doğrultusunda sezon başında Avrupa maçları için belirlenen prim miktarında artırıma gidildiği ve Çaykur Rizespor maçı öncesi takıma bunun iletildiği öğrenildi. Grupta 4 puanı bulunan Kartal bu maçı kazanırsa 7 puana ulaşarak liderliği ele geçirecek. Ayrıca sonraki maçta evinde ağırlayacağı rakibi karşısında gruptan çıkma adına da 1 adım öne geçecek.

Analizler başladı

Bu arada Şenol Güneş’in ekibinden bir yardımcısına bugünkü Moskova derbisinde rakibini izlettiği ve kendisi de izledikten sonra oyuncularıyla gerekli analizleri paylaşmaya başlayacağı belirlendi.

Olcay’la 45 dakika

Şenol Güneş’in rotasyonda kullandığı isimlerden Olcay Şahan, maça ilk 11’de başladı. Quaresma’nın yerine sol kanatta görev yapan başarılı oyuncu, her zamanki mücadeleci oyunuyla önplana çıktı. Ancak sert Çaykur Rize savunması karşısında etkili olmayı başaramadı. İkinci yarının başında yerini Quaresma’ya bırakan Olcay, cezası nedeniyle Lokomotiv Moskova maçında forma giyemeyecek.

Dikkati Çekenler

Tolga’dan geçit yok

Siyah-Beyazlılar’ın tecrübeli file bekçisi Tolga Zengin, Şenol Güneş yönetiminde performansını her geçen gün biraz daha ileri taşıyor. Transfer döneminde kale mevkiine takviye için bazı isimlerle görüşen, hatta dünyaca ünlü file bekçisi Victor Valdes’ten son anda vazgeçen Kartal’da, tecrübeli eldiven bu performansıyla yönetime de adeta, “Kaleciye gerek yok” mesajı veriyor. Çaykur Rizespor’un ender geliştirdiği ataklarda kalesini gole kapatan Tolga, başarılı oyunuyla dün akşam tam not aldı.

İsmail Köybaşı 294 gün sonra

İsmail Köybaşı, ligde son olarak geçen sezon 28 Aralık 2014’te Beşiktaş ile Torku Konyaspor arasında Torku Arena’da oynanan ve Siyah- Beyazlılar’ın 2-1 kazandığı maçta sahaya ilk 11’de çıkmıştı. Uzun bir aradan sonra formasına kavuşan oyuncu, başarılı bir performans sergiledi.

Gökhan Töre yıprattı

Kartal’ın iki sezondur parlayan yıldızı Gökhan Töre, Çaykur Rizespor zaferinin de mimarları arasındaydı. Sağ kanattaki performansıyla rakip savunmayı yıpratan Töre, skora katkı yapamasa da etkili futboluyla alkış aldı, 90’da yerini Kerim’e bıraktı.

Kartal’ın unutulan 3’lüsü

Ara transfer döneminde takımdan gönderilmesi gündemde olan Franco ve Mustafa ile birlikte zaman Zaman 18 kişilik maç kadrosunda yer alan Miloseviç dün gece yine evde kaldı. Bu oyuncularla ilgili kararı ilerleyen haftalarda Şenol Güneş verecek.

Kaynak: Fanatik

[adrotate banner=”267″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu