GündemHaber

Beşiktaş’taki eyleme polisten sert müdahale

besiktas eylem mudahaleee bp

Gençlik Federasyonu üyesi bir grup geçtiğimiz yıl düzenlenen Roman Çalıştayı’nda arkadaşlarının tutuklandığı iddiasıyla Beşiktaş Meydanı’nda eylem düzenledi.

Açlık grevi düzenleyeceklerini belirterek çadır kurmak isteyen eylemcilere polis ekipleri müdahale etti ve arbede çıktı. Eylemciler, 14 Mart 2010’da düzenlenen Roman Çalıştayı’nda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı protesto eden arkadaşlarının 1 yıldır tutuklu olarak yargılanmalarını protesto etti. Ferhat Tüzer ve Berna Yılmaz’a destek vermek isteyen eylemciler 1 haftalık açlık grevine başlayacaklarını ifade ederek Beşiktaş Meydanı’na çadır kurmak istedi.

Bu sırada Beşiktaş Belediyesi’ne mensup zabıta memurları, eylemcilere parka çadır kuramayacaklarını bildirerek parkta bir nokta gösterdi. Eylemciler çadırı meydana kurmakta ısrar edince belediye işçileri çadır malzemelerini taşımaya başladı. Zabıtalarla eylemciler arasında çıkan arbedeye çevik kuvvet ekipleri müdahale etti. Yaklaşık 25 kişilik grup polis otobüsüne bindirilerek gözaltına alındı. Yoldan geçen bir kadın ise polislere şiddetli tutumu sebebiyle tepki gösterdi.

[adrotate group=”38″] [adrotate group=”44″]

Dikkati Çekenler

Bir Yorum

  1. EĞER BUNLAR BEŞİKTAŞ ZABITASIYSA YAZIKLAR OLSUN……

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu