HaberSpor Haberleri

Fuat Yaman yazdı: Panik havasından zirve koltuğuna

fuat yaman bandirma

NationalTurk yorumcusu Fuat Yaman’ın, Beşiktaş’ın 2-1 galibiyetiyle sona eren Rizespor Beşiktaş maçı ile ilgili olarak kaleme aldığı yazı;

Biri düşmemeye, diğeri en tepeye oynuyor. Dün rakipleri berabere kalınca lider olma fırsatı var Beşiktaş’ın. Rize’nin Afrika Kupası’na giden oyuncuları gelmiş, kadro bütünlüğü oluşmuştu. Heyecanlı, tempolu, çatırtılı bir maç beklerken hayal kırıklığı yaşıyor izleyenler. Karaman takımını sıfır forvetle sahaya sürmüş. Takımın tamamına yakını orta alan oyuncularından kurulmuş. Defans göbeği problemli Beşiktaş’a gol atması hemen hemen imkansız. Peki Beşiktaş’a ne demeli! Karşında hiçbir tehdit unsuru olmayan sıkıntılı bir rakip var. Biraz yüksek tempo ile biraz kararlılık, kalite farkıyla birleşince maçı almaman mümkün değil. Gelgelelim orta alanda daha ciddi ve istekli olan Rize ilk yarı Beşiktaş’a pozisyon vermedi. Beşiktaş’a sahanın her yerinde baskı yapıp top oynatmadılar. Aslında Beşiktaşlı futbolcuların da pek oynamaya niyetleri yoktu zaten… Serdar ve Sosa’nın nispeten çabaladığını, diğerlerinin ise hazırlık maçı kıvamında oynadığına tanık olduk. Seyredilmesi azap veren bir ilk yarı seyrettik.

Beşiktaş ikinci yarıya biraz kıpırdanmış başladı. Oyundaki baskıyı artırdı. Sosa kendi çabasıyla, Demba Ba verkaçıyla golü attı. Kıvanç da atılınca bir anda maç biter diye düşünenler yine yanıldı. Saha içinde özellikle Demba Ba nın yırtınmasına rağmen,10 kişilik rakibine karşı bile takım yine geriye yaslandı. Ve 10 kişilik Rize’den de gol geldi. Gol de Rizelilerin çabasından daha çok, Tolga’nın hatası vardı. Beşiktaş maçı kazanmamak için ne kadar çabaladıysa, Rizeli oyuncular da maçı kaybetmek adına o kadar uğraştılar! Rize sağbeki Koray, şuursuz ve bilinçsiz bir faulle kendini attırdı. 9 kişilik rakibe puan kaptırma korkusu Beşiktaş’ta panik havası yarattı. 20 dakika iki eksik oyunculu rakibe karşı doğru dürüst pozisyon üretilemedi. Ardından doğru bir penaltı kararı geldi de zar zor kazanıldı.

11’E 11 OYNANSAYDI…

Beşiktaş böyle kolay bir maçta bile kayıp yaşayabilirdi. Çok ciddi bir kayıp olurdu. Takımın büyük çoğunluğu jübile maçı oynadı! Lütfen oynadılar yani. Rize takımı tuhaf bir havaya bürünmüş. Maç başında küçük temaslarda bile abartılı yere düşmeler, bağırmalar, kırık-çıkık varmış gibi ifadeler yadırgandı. Rizeliler maçın hakemine gereksiz bir tepki koydular. Tepkiyi hak eden atılan oyuncularıydı. 11 e 11 oynansaydı, çok farklı olabilirdi.

[adrotate banner=”309″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu