Kültür & Sanat Haberleri

Fizy yasağı kalkıyor! Telif anlaşmaları Turkcell’den

fizy dikeyYayınladığı şarkılar için telif hakkı ödemediği gerekçesiyle erişimi engellenen müzik sitesi Fizy Turkcell ile geliştirdiği yeni bir proje ile hayata dönüyor.

fizy.com, Turkcell ile yaptığı işbirliğiyle tekrar yayına geçeceğini açıklarken telif anlaşmalarını Turkcell’in üstlendiği öğrenildi. Yaklaşık 1 aydır kapalı olan Fizy, internette en çok ziyaret edilen müzik siteleri arasında yer alıyordu. Fizy Turkcell işbirliğinin detayları ise yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Cenk Bayrakdar, fizy.com’un tamamen yasal bir dijital müzik platformu haline geleceğini ifade ederek “Dünyada korsan müzik oranı yüzde 95’e kadar çıktı. Fizy’nin yasal bir platform haline gelmesi bizim için önemliydi. İşbirliği çerçevesinde Fizy’nin telif anlaşmalarını biz üstlendik ve lisanssız içerikleri ayıklamaya başladık” diye konuştu.

Bayrakdar, fizy yasağının kalkması ve müzikseverlere hizmeti sağladıkları için mutlu olduklarını da sözlerine ekledi. Fizy adına açıklama ise Orkun Tekin’den geldi. Yasak sürecinde meslek birliklerine yönelik olumsuz bir algı oluştuğu için üzüntü duyduklarını belirten Orkun Tekin, “Turkcell ile yaptığımız işbirliği sonucu geldiğimiz nokta tüm taraflar açısından çok değerli” dedi.

[adrotate banner=”93”]

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu