Ekonomi HaberleriHaber

Yerli otomobil geliyor! İlk somut adım OSD’den

otomobil fabrikaTürk markasına sahip yüzde 100 Türk yapımı otomobil konusunda önemli bir adım atılıyor. Otomotiv Sanayicileri Derneği (OSD) yerli otomobil için düğmeye bastı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yerli otomobil isteğine ilk somut cevap OSD’den geldi. Aralarında Tofaş, Ford Otosan, Oyak Renault, BMC, Toyota Türkiye, Karsan, Otokar, Hyundai Assan gibi şirketler bulunan 15 OSD üyesi firma Türk otomobil markası için rapor hazırlayacak. Radikal Gazetesi’nin haberine göre OSD Başkanı Kudret Önen, “Artık konuşma zamanı” geldi” dedi.

OSD olarak yerli otomobilin üretilebilirliği konusunda düğmeye bastıklarını söyleyen Önen, “Konuyu detaylarıyla masaya yatırıyoruz. Tüm sanayicilerden fikir alıp rüya mı gerçek mi göreceğiz. Yerli araç üretimiyle ilgili komite kurmayı düşündük ve tüm firmalardan olumlu yanıt aldık. Yerli otomobil konusunda hazırlayacağımız rapor kapsamlı bir rapor olacak” diye konuştu.

OSD Başkanı Kudret Önen, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’na sundukları çevreci araçların vergilendirilmesi hakkındaki rapor konusunda da açıklamalarda bulundu. Hazırladıkları raporun sadece elektrikli otomobilleri içermediğini belirten Önen, “Biz vergilendirmede aracın çevreye ne kadar karbondioksit yaydığı dikkate alınsın dedik. Talebimiz karbondioksit oranına göre kademeli olarak bir nakdi teşvik olsun şeklinde. Örneğin en düşüğe 5 bin lira gibi. Karbondioksit oranı yükseldikçe bu kademeli olarak azaltılmalı. Dünyadaki örnekleri de böyle, hepsini inceledik” ifadelerini kullandı.

[adrotate banner=”93”]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu