HaberSpor Haberleri

Fernandes’in kalmasına sıcak bakmıyoruz..!

fikret-orman-fernandes-aciklamasıBaşkanlık seçimleri öncesi Fernandes ile alakalı problem yok, kendisi ile sözleşme uzatacağız diye konuşan Başkan Fikret Orman lig devam ettiği halde Fernandes’e sıcak bakmıyorum dedi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen organizasyonda gazetecilere açıklamalarda bulunan Başkan Fikret Orman, Fernandes konusunu, yabancı kontenjanını ve stadın bitiş tarihini değerlendirdi.

”Fernandes’in kalması konusunda sıcak değiliz..”

Beşiktaş Başkanlık seçimleri öncesi ”Fernandes’in sözleşmesi ile alakalı problem yok, kendisi ile görüşürüz anlaşırız. Fernandes bizim oyuncumuz” diyen Başkan Fikret Orman, bugün yaptığı açıklamalarda Fernandes’in kalması konusunda sıcak değiliz dedi.

Başkan Fikret Orman Fernandes için, ”İlk başta Portekizli oyuncunun siyah-beyazlı kulüpte kalmasını istediklerini ancak sonrasında ilişkilerin koptuğunu belirtirken, Fernandes ile ilgili Almeida’yla aynı şeyleri düşünmüyorum. Manuel’i ilk başta çok istiyorduk ama koptu. Kopmaması lazımdı. İnşallah aldığı paranın karşılığını verir ve sahada kaldığı sürece Beşiktaş’a faydalı olur. Beşiktaş camiasının başkanı olarak ve yönetim kurulu adına konuşmam gerekirse Fernandes’in kalması konusunda çok sıcak değiliz” dedi.

Hugo Almeida’nın kalmasını arzuladıklarını söyleyen Orman, Almeida’nın da kalmak istediğini belirtti.

”Stad inşaatını bitirme tarihimiz 30 Ağustos..”

Yenilenen stad inşaatı hakkında da açıklamalarda bulunan Başkan Fikret Orman, stadı 30 Ağustos da bitireceğiz dedi.

İşte stad açıklaması; ”30 Ağustos bizim stadımızı bitirme tarihimizdir, bunu her seferinde söylüyorum. Burası çok teknolojik bir stat. Bu aydan itibaren yaklaşık 500-600 çalışana, nisan ayından itibaren ise bin 500 çalışana çıkacağız. İnşaat sahasında konteyner koyacak, insanları barındıracak, yemek verecek yerimiz yok. Her şeyi bir planlama çerçevesinde yapmaya çalışıyoruz. Biz kendi hedefimizde devam ediyoruz, amacımız bellidir. Sarkacağını çok tahmin etmiyorum. Sarksa bile bu çok uzun süreli olmaz. Beşiktaş, inşallah yeni sezona, şampiyon kadrosuyla, şampiyon olarak başlayacağı bir statta girer.”

”Bazı taraftarların stat inşaatında çalışma istediğini dile getirdiğinin hatırlatılması üzerine siyah-beyazlı kulübün başkanı, “Ülkemizde iş güvenliği yasaları var. Her şeyden önce kazalara karşı çalışanların sigortalı olması lazım. Bunlar çok güzel temenniler. Böyle bir durum iş güvenliği sebebiyle mümkün değil. Zaten eskisi gibi harç karılmıyor artık, teknoloji ilerledi. Sağolsunlar, varolsunlar. Orada bedenen çalışmaktansa gelip yeni stadımızdan koltuk ve kombine alsınlar. Kombine satışlarına mayıs sonu başlayacağız. Bize bu yönde destek olmalarını daha fazla tercih ederiz.”

”Yabancı kontenjanında gelecek sezon üst sınır 8 olmak kaydıyla her türlü düzenlemeyi tartışabiliriz..”

Yabancı kontenjanı konusunu da değerlendiren Orman, ”Bütün hazırlığımızı gelecek sezon uygulanacak 5+0+3’e göre yaptık. Mevcut yönetmeliğe göre oynarız, bunu da destekliyoruz fakat dışarıda 3 oyuncunun bulunmasından ise kulübede durmasını daha mantıklı buluyoruz. İlhan (Cavcav) ağabey bizim büyüğümüz ve çok da sevdiğimiz bir başkanımızdır. Kendisiyle bu sabah konuştum. Bazı konulara kırılmış. Kendisine de ‘biz oyun bozan olmak istemeyiz’ dedim. Sınırı 8 olmak kaydıyla da her türlü düzenleme üzerinde de tartışabileceğimizi belirttim. İlhan ağabeyin üzülmesini kesinlikle istemeyiz. Beşiktaş uyumlu bir kulüptür ama maç başlayınca kurallar değişmez. Sekizin üzerindeki bütün uygulamaların karşısındayız.”

Kulüp olarak son iki senedir, milli olmuş yerli oyunculara yatırım yaptıklarını vurgulayan başkan Orman, “5+0+3 kuralı geçerli sayılacak diye bu yönde bir hazırlığımız var. Rakiplerimiz ise bu kural değişecekmiş gibi birçok kontrat yaptılar. Bu kontratları yapmasını biz de biliyoruz ama yapmadık, sebebi de bu kuralların uygulanmak için konmuş olmasıdır. Biz aynı şekilde devam edeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

[adrotate banner=”316″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu