GündemPolitika Haberleri

Ferhat Tüzer ve Berna Yılmaz için CHP’li vekilden Beşiktaş’ta oturma eylemi

chp oturmaeylemi besiktasCHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, İstanbul Adliyesi girişinde Gençlik Federasyonu üyelerinin oturma eylemine destek verdi. Milletvekilinin desteği polis müdahalesini önledi.

Başbakan’ın katıldığı bir programda iki öğrencinin gözaltına alınıp tutuklandığı olayla ilgili dava öncesi arkadaşlarına destek olmak isteyen Gençlik Federasyonu üyesi bir grup, İstanbul Adliyesi önünde toplandı. KCK davası nedeniyle adliye girişinde ve çevresinde yoğun güvenlik önlemi alan polis, adliyenin bulunduğu sokak girişine bariyer koydu.
Bariyer önüne gelen öğrenciler içeri girmek istedi. Polis öğrencilere izin vermeyince grup, bariyerler önünde oturma eylemi başlattı. ‘Parasız eğitim istedikleri için tutuklanan Ferhat Tüzer ve Berna Yılmaz serbest bırakılsın’ yazılı pankart açan öğrenciler ‘Parasız eğitim istemek suç değil’ , ‘Ferhat ve Berna serbest bırakılsın’ , ‘Öğrenciyiz haklıyız kazanacağız’ şeklinde sloganlar attı.

Bu sırada adliyeye gelen cezaevi aracı içeri girmek isteyince polis öğrencilerden sokağın girişini açmalarını istedi. Öğrenciler de içeri alınmaları karşılığında sokağın girişini açacaklarını söyleyince polis müdahale hazırlığına başladı. Tam bu sırada adliye girişinde bekleyen CHP İstanbul Milletvekili ve aynı zamanda İnsan Hakları Komisyonu üyesi Mahmut Tanal, öğrencilere destek vererek yanlarına oturdu. Öğrencilerin içeri alınmasını isteyen Tanal’a polis amirleri uzun süre bunun mümkün olmadığını anlatmak zorunda kaldı. Tanal’a istediği takdirde içeri alabileceklerini söyleyen polis amiri, öğrencileri içeri alamayacağını Tanal’a iletti. CHP’li Tanal ise öğrenciler içeri alınıncaya kadar oturma eylemine destek  vereceğini söyledi.

Bu sırada yolda kuyruk oluşturan cezaevi araçları hakim ve savcıların kullandığı kapıya yönlendirildi. Bazı büyük araçların küçük olan kapıdan içeri girmekte zorlandığı bir aracın otomatik kapıya sürterek zarar verdiği gözlendi. Polis memurları arızalanan kapıyı tamir etmek için uzun süre çaba sarf etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu