HaberSpor Haberleri

Eziyet devam ediyor! Orduspor: 1 – Beşiktaş: 1

orduspor besiktasEziyet devam ediyor! Orduspor: 1 – Beşiktaş: 1… Spor Toto Süper Lig’de heyecan Orduspor Beşiktaş maçı ile devam etti. Son haftaların formsuz takımı Beşiktaş Orduspor deplasmanında 1 puanla yetindi.

Spor Toto Süper Lig’de 30. hafta heyecanı Orduspor Beşiktaş maçı ile devam etti. 19 Eylül Stadı’ndaki karşılaşma Bogdan Stancu ve Edu’nun karşılıklı golleriyle 1-1 berabere bitti. 45. dakikada Rüştü Reçber’in büyük hatasında Stancu’nun attığı golle 1-0 geriye düşen Beşiktaş Orduspor karşısında 71. dakikada Edu’nun füzesiyle 1 puanı kurtardı.

Orduspor Beşiktaş maçı dakikaları;

3. dakikada Egemen’in yaptığı faul sonrası kullanılan serbest atışta topun başına geçen Culio’nun vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Rüştü’de kaldı. 11. dakikada Orduspor’un kullandığı korner atışında Beşiktaş defansından dönen topa Ali ceza sahası çizgisi üzerinde gelişine sert vurdu. Kaleci Rüştü’den geri dönen topu defans uzaklaştırdı. 15. dakikada gelişen Beşiktaş atağında Holosko Fernandes’in pasıyla sağ taraftan ceza sahasına girdi. Orduspor’da araya giren Sedat topu kornere attı. 24. dakikada ev sahibi takım atağında Selçuk’un pasında sağ tarafta topla buluşan Javito’nun vuruşunda meşin yuvarlak üstten auta çıktı. 26. dakikada Beşiktaş Fernandes ile Orduspor kalesinde etkili oldu. Ekrem’in ara pasında topla buluşan Fernandes kaleci Fornezzi ile karşı karşıya kaldı. Son anda araya giren Yalçın topu kornere attı. 31. dakikada Ekrem’in uzaklaştıramadığı top Culio’nun önünde kaldı. Bu futbolcunun ceza sahası dışından vuruşunda top kaleci Rüştü’den tekrar oyun alanına geri döndü. 45. dakikada Orduspor 1-0 öne geçti. Sağ taraftan gelişen Orduspor atağında Javito’nun ortasında ceza sahası içinde Yalçın ve kaleci Rüştü topa beraber yükseldi. Yalçın’nın kafasından seken topu Stancu, aşırtma bir vuruşla Rüştü’nün üzerinden ağlara gönderdi: 1-0… Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Orduspor Beşiktaş maçı ilk yarısı ev sahibi ekibin 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

Orduspor Beşiktaş maçı özeti için tıklayın

62. dakikada Stancu’nun pasında Javito’nun vuruşunda, top yandan auta gitti. 71. dakikada Beşiktaş bebarberliği yakaladı. Fernandes’in pasında ceza sahası dışında topla buluşan Edu, yaklaşık 30 metreden mükemmel bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 1-1. 78. dakikada Culio’nun soldan ortaladığı topa arka direkte Murat vurdu. Meşin yuvarlak auta gitti. 87. dakikada Murat’ın sol taraftan ceza sahasına ortaladığı topu, Stancu’dan önce araya giren defans uzaklaştırdı. 90. dakikada Fernandes’in ara pasında ceza sahası içinde topla buluşan Edu, sert vurdu. Topu kaleci Fornezzi bloke etti. 90+1. dakikada Aurelıo’nun ceza sahası dışından vuruşunda top yandan auta gitti. Kalan bölümde iki takımın da çabaları sonuç vermedi ve Orduspor Beşiktaş maçı 1-1 berabere sona erdi.

Orduspor Beşiktaş maçı / Erman Toroğlu’nun yazısı;

Zavallı futbol

MAÇIN ilk yarısındaki süreye baktığınızda, uçakla İstanbul’dan Ankara’ya iniyorsunuz.

Bu kadar sürede, bir tane pozisyon var. O da 45. dakikada. Bu pozisyonun da yaratıcısı yok, yaratanı var. Yüzde yüz Rüştü hatası. Ve ilk yarı skoru 1-0. Bu kadar sürede, bundan başka yazılacak bir şey yok.
İkinci 45 dakika biraz daha hareketli oluyor. Ama kalite yine yok. Bol top kaybı ve koşuşturan futbolcular. Şöyle hazırlanan, kaliteli pozisyonlar, kaçan pozisyonlar, atılan goller yok. Ne kadar pompalarsanız pompalayın bizim futbolumuz bu. Yani zavallı futbol. Aslında Türkiye’de oynanan oyuna futbol dersek, futbol adına ayıp etmiş oluruz.

FUTBOLCULAR topu kapmaya, tekrar akın tazelemeye bakacaklarına, “Taca rakipten mi çıktı?” veya “Aut mu, korner mi oldu?” diye itiraz ediyorlar. Onlar da, yalan rüzgarı. Hakem derseniz, onun da cesareti yok. 87. dakika, Ordulu oyuncu ceza alanı içinde neredeyse 5 dakika kolundan çekiliyor. Çünkü Beşiktaş kalesine, siyah beyazlı futbolcudan daha yakın koşuyor. Sonra da Beşiktaşlı futbolcu rakibin bacağıyla karışık topa vuruyor. O sırada da, hakemin gözüne perde iniyor. Yapacağın tek şey var. Önce avantajı uygula, baktın çekmeden dolayı avantajını kaybetti, penaltıyı ver. Kartını kullan. Ama hangi hakem yapacak onu? Beşiktaş’ın aleyhine karar verir sonra da Beşiktaş play off’a kalamazsa neler olur? Belki de kara listeye girer. TFF ve MHK Başkanı Beşiktaşlı. Yardımcısı, tayini yapan adam Beşiktaşlı. Hakemler akıllı adamlardır. Hiçbir şey söylenmeden, kendilerine vazife çıkarırlar. Bundan sonra böyle pozisyonları daha çok görürsünüz.

“Marka değerini artırıp, Avrupa’yla mücadele edeceğiz” diyoruz. Bu kafayla zor ederiz. Orduspor, makul paraya kurduğu kadrosuyla yapabileceğini yapıyor. Beşiktaş ise mirasyedi zengin çocuğu gibi. Futbolu ise kenar mahalle çocuklarından daha kötü. Şu play off başlasa “off” çekmekten ve bu orta oyunu ligimiz bir an evvel bitse de hepimiz bu eziyetten kurtulsak…

[adrotate banner=”165″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu