HaberSpor Haberleri

Tamer Kıran’ın demir coplu koruması Rauf Büyük! Kelebek operasyonundan İnönü’ye

Rauf Büyük

İnönü Stadı’nda taraftara demir copla saldıran Rauf Büyük’ün Sedat Peker’in yargılandığı Kelebek operasyonunda adı geçenlerden biri olduğu, Fenerbahçe’yi tuttuğu ve ifadesinde ‘demir copu yerde buldum’ dediği ortaya çıktı.

Beşiktaş Orduspor maçında ilk olarak eski açık tribünden yükselen “Samet Aybaba istifa” seslerinin ardından numaralı tribünde kavga çıktı. Protokol tribününden atlayan ve Samet Aybaba’yı protesto eden taraftarlara demir copla saldıran Rauf Büyük adlı kişi, emniyetteki sorgusunda “BJK kulübünün davetlisi olarak stada geldim. Alkollü olan şahıslar Samet Aybaba’ya küfür ettiği için dayanamadım. Yerde bulduğum cisimle vurdum” dediği öğrenildi.  Takvim gazetesinin haberine göre Rauf Büyük’ün BJK’li yöneticilerden Tamer Kıran’ın adamı olduğu ve Kıran’ın kombinesi ile stada girdiği belirtildi. Rauf Büyük, 2005 yılında “Kelebek Operasyonu”nda gözaltına alındı. Büyük, yeraltı dünyasının ünlü ismi Sedat Peker’in mali işlerinden sorumlu adamıydı.

Beşiktaşlı yöneticilerden Tamer Kıran’ın koruması olduğu belirtilen Rauf Büyük, olayların ardından polis gözaltına alındı. Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde sorgulanan Rauf Büyük, ifadesinin ardından savcılığın talimatı ile tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Büyük, “Sporda Şiddet Yasası” gereği 1 yıl “seyirden men” cezası aldı. Şehir eşkıyası ayrıca, yaralı kişilerin ifadeleri ve raporlarına göre 1 yıl hapis cezası alabilecek.

Rauf Büyük’ün kullandığı cop, polisi bile şaşırttı. Emniyet yetkilileri, bu copu polisin bile kullanmadığını açıkladı. Yetkililer “Dışı plastikten ama içi çelikten olan bu coplar, yurt dışından özel güvenlik şirketleri için getiriliyor. 15 santime kadar kısalabilen ve 250 gram olan bu coplar av malzemeleri satan mağazalarda bulunuyor. Copun fiyatı ise 15 ila 25 lira arasında değişiyor” dedi.

Olaylar üzerine TAKVİM Haber Müdürü Mevlüt Yüksel, Rauf Büyük’ün ağabeyi Resul Büyük’e ulaştı. Resul Büyük, “Kardeşimin orada ne işi var. Çünkü o Fenerbahçeli. Ben de kendisini görünce soracağım” diye konuştu.

[adrotate banner=”281″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu