HaberSpor Haberleri

Erhun Ateş’ten Fikret Orman’a zehir zemberek yazı

erhun ates inonuErhun Ateş’ten Fikret Orman’a zehir zemberek yazı… Kartalhaber yazarı, Beşiktaşlı gazeteci Erhun Ateş Fikret Orman ve yönetimini sert sözlerle eleştirdi.

Erhun Ateş’in yazısı;

Yeni yönetimin ateşten gömleği giydiği günden beri hiçbir şey yazıp, çizmedim..

Ancak yazıp çizmedim derken, bazı şeyleri de es geçeceğim anlamına gelmez.

Fikret Orman iyi bir Beşiktaşlı’dır. Fakat görüyorum ki, başkanlığı devraldığı günden bu zamana kadar ciddi olarak bir çöküş içinde.

Orman’ın hem ruhen, hem de fiziken sıkıntı yaşadığı bir gerçek.

Kulübün başına geçmekle çok cesur olduğunu gösterdi ama, yanına aldığı takım arkadaşlarında, aynı futbol takımındaki Portekizliler gibi problem var. Şu an için takım arkadaşlarını eleştirmektense, bir takım gerçekleri gündeme getirmekte fayda var.

Evet.. Sıkıntı büyük.

Nereye ellerini atsalar karşılarına hiç beklemedikleri problemler çıkıyor.

Zira bunu her yeni günde bir Beşiktaşlı yöneticinin ağzından arka arkaya duymaya başladık.

Enkaz gerçekten büyük. Normal şartlarda bu yönetimin finansal olarak bu deliği kapatabilmesi mümkün değil !.

Fikret Orman, gerçekten Beşiktaş’a gerçek bir Beşiktaşlı gibi yardım etmek istiyorsa; öncelikli olarak uygulaması gereken maddeler var.

Duyuyoruz ki, kulübe yeni bir genel müdür atanmış. Aldığı paranın rakamının on binler ile ifade edilmesi, beni olduğu kadar birçok Beşiktaşlı’yı da rahatsız ediyor.

Serdar Bilgili döneminde görev yapan Gökhan Sarı’nın kulüpten almış olduğu rakamlar ve yaşadığı hukuki süreç zaten biliniyor..

Şu zor günlerde böyle bir girişimde bulunmak Fikret Orman’a hiç yakışmıyor. Üstelik bir de, bazı menajerler için 70-80 bin lira gibi maaşların gündeme getirilmesi de çaktırmadan kamuoyu yoklamasının yapıldığını gösteriyor.

Son günlerde çıkan veya çıkartılan haberlerde ”Bir Kibrit Çak” kampanyası yapılacağından bahsediliyor. Belki doğru, belki yanlış..

Bildiğim şudur ki, bu kampanyanın yönetim tarafından bilerek istenmeyeceği ve arkasından da ”İstemem yan cebime koy” düşüncesi ile hareket edileceği..

Ben bir Beşiktaşlı olarak, şu zor günlerde kulübüme maddi olarak destek olmak isterim.. İsterim ama bu paranın yardımdan çok, yeni gelen genel müdüre maaş olarak gitmesinden korkarım.

Şu an yapılan ”Güneşi balçıkla sıvamak”tan başka bir şey değil !..

Sayın Orman’ın beraber görev yaptığı arkadaşlarının son birkaç gündür medyada ”Durum sandığımızdan da kötü” şeklindeki demeçleri yer almakta.

Peki… Şimdi adama sormazlar mı ?.. Gelirken bunları neden incelemediniz diye ?.

Madem delik çok büyük, geçmiş yönetimin 8 yıllık tüm hesaplarını resmi internet sitenizden yayınlayın da tüm camia bunu net bir şekilde görsün.

Gelir gelmez ciddi hatalar yapıyorsunuz !!

Beşiktaş’a yıllarını vermiş ama bir türlü tribünle yıldızı barışmayan Samet Aybaba’yı gündeme getirtiyorsunuz !..

Bununla da kalmayıp Yattara ve Ronaldinho transferleri için nabız yokluyorsunuz !..

Arkasından da, kendisine ciddi bir rakam ödeneceği söylenen bir genel müdür atıyor ve genel menajer getirme çabasında olduğunuzu duyuyoruz !..

Açık konuşuyorum.. Şu ana kadar bu yaptıklarınız ile bir yere gelmeniz mümkün değil !..

Zaten geçmişin lekesi ve UEFA sıkıntısı kapıda..

Bırakın teknik adamı, transferi, genel müdürü ve genel menajeri !..

İktisat işine yoğunlaşın.

Ben de, siz de biliyorsunuz ki, Beşiktaş’ın UEFA’dan yırtma gibi bir durumu yok. Ceza zaten gelecek.

Bir asırı deviren camiayı bu duruma getirenler düşünsün bunu !..

Gelmeden önce verdiğiniz sözlerin üzerine gidin. Yalandan değil reel yollardan altyapıya önem verin.. Yoksa durumunuz ”Sivas maçına PAF takım ile çıkarım” diyenlere döner.

Başta da dedik ya, sorun çok.. Bu sorunların yanında, anlamadığım bir takım gariplikler de yok değil..

Geçtiğimiz günlerde kulüpten ayrılıp Federasyona geçen üç bayan çalışana, istifa etmelerine rağmen tazminat ödendiği söyleniyor. Bu doğru ise, yandı gülüm keten helva !..

Yazık değil mi aylardır maaşını alamayanlara !..

Yazık değil mi yıllardır zam görmeyen yüzde 90’lık personele..

Yeni yönetim olarak, kendi aranızda topladığınız 12 milyon lira, deliğin kapanması için yeterli değildir.

Ekonomiyi düzeltmek için öncelikle futbol takımından başlanılması gerekiyor.

Ancak, iktisat yapılması gereken şu günlerde, sizin gidip Tayfur Havutçu’ya 6 maç için 585 bin lira ödemeniz çağdışı bir hareket değil de nedir ?..

Kimse Tayfur’un aldığı parayı eleştiremez. Burada eleştirilmesi gereken tek yer siz ve sizin yönetiminizdir !..

Yine söylüyorum, Tayfur’un aldığı parada kimsenin gözü olmaz ama amacını yitirmiş bir takımın teknik adamına maç başına neredeyse 100 bin lira vermek resmen çılgınlık !..

Korkarım ki, 6 maç için 600 bin liraya yakın para veren bir yönetimin, yeni sezonda oynanması muhtemel 40-50 maç için teknik adama 4-5 milyon vermesi gerekecek..

Tırnak içinde söylüyorum; Tayfur ile devam ederseniz hiç bir başarı yakalayamazsınız !..

Bırakın dinlensin. Onu da ateşe atmayın..

Bir başka konu ise personel maaşları..

Eğer ben gerçekten Beşiktaş’ı düzeltmek için geldim diyorsanız, öncelikle yüksek maaşları ya düşürünüz ya da bu kişileri kulüpten uzaklaştırınız.

Yönetime gelirken diyet ödemediniz diyeceğim ama bazı zararlı kişileri yine yanınızda taşıdığınızı görüyorum. Bu kişileri zaman geçtikçe daha iyi tanıyacaksınız ama iş işten geçecek gibi geliyor bana..

Bu arada unutmadan belirtmekte fayda var..

Kulüp içerisindeki bir çalışanınız, bir internet sitesini Beşiktaş’ın resmi sitesiymiş gibi kullanıp, yazdığı yazılar karşılığında yerini sağlama almaya çalışıyor.

Mesela, altyapı ile ilgili yapılan tüm duyurular, öncelikli olarak Beşiktaş ile ilgili bir haber sitesinde yayınlanıyor. Bu duyuruların yapılması gereken ilk yer Beşiktaş’ın resmi internet sitesi değil midir ?..

Altyapıda görev yapan sarışın hanım kızımız maalesef bilgilendirme konusunda kulübün resmi internet sitesini es geçerek, başka bir haber sitesine bunları düzenli olarak bildiriyor. Hatta Altyapı maçlarından canlı yayın bile yapıyor. Şimdi sormazlar mı adama; bir yığın Beşiktaş ile ilgili haber sitesi var, neden hepsine birden değil de sadece bir tanesine haber veriyorsun diye ?.

Ya da bir kulüp çalışanı hangi sıfatla Beşiktaş haberleri veren bir sitede köşe yazısı yazıyor.

O zaman her birimdem isimler belirleyin ve belirli sitelerde bu kişilere yazı yazdırın..

Ayıp !..

[adrotate banner=”235″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu