HaberSpor Haberleri

En İyi Oyuncu “Şans”

Beşiktaş Fenerbahçe

NationalTurk yorumcusu Fuat Yaman’ın, dün akşam oynanan Fenerbahçe Beşiktaş derbisiyle ilgili olarak kaleme aldığı En İyi Oyuncu”Şans” başlıklı yazısı;

İki takım problemli gelmiş maça. Hocaları eleştiriliyor. Maçı kaybedenin çok şey kaybedeceği bir durum var. Haliyle normalin çok üstünde sorun var. Maç başlamadan sakatlığı nükseden Gökhan Gönül Fenerbahçe için başka bir sıkıntı yarattı. Bu kadar olumsuzlukla başlayan oyun futbolun dışında konuşulacak bir dolu olaya sahne oldu.

Emenike tartıştığı Meireles’ten sonra taraftarın protestosuna kızıp oyundan forması elinde çıkmaya kalktı. Alves ve “saha içi kabadayısı” Emre, Biliç’e bulaştılar. Sarı kartlık hareketler ‘şaşkın”Fırat Aydınus tarafından görülmedi! Bu kadar problemli Fenerbahçe karşısında Beşiktaş sadece pas yapmayı düşündü. Gole dönük hiç bir şey yapmadan, girişimde bulunmadan, hayal kırıklığı yaratan bir görüntü sergiledi. Fenerbahçe en sıkıntılı ve olumsuz bu haliyle 2 net pozisyon yakaladı. Kaleci Tolga açıları çok iyi kapatarak takımını oyunda tutmaya devam etti. Ardından sakatlanıp oyunu terk etti. Bir kalecinin bu kadar çok sakatlık problemi yaşaması çok tuhaf. Sorgulanmalı ve hesap sorulmalı!

İkinci yarı sakatlanan Kuyt ve kafaca bitmiş Emenike yerlerini Webo ve Diego’ya bıraktı. Fenerbahçe futbol oynamayı ve maçı kazanmayı hedefleyen silahlarını sahaya sürdü. Beşiktaş da ilk yarıdaki pasif görüntüsünü terk etmiş, yüklenmeyi düşünen anlayışına döndü. Maç, maça benzemeye başladı. Fenerbahçe yüklenmeye başladı. Beşiktaş karşı ataklarla cevap veriyordu. Fenerbahçe’nin kenarlardan getirdiği toplarda Webo etkili oluyordu. Beşiktaş karşı ataklarda final paslarındaki isabetsizlikle gole ulaşamıyordu. Bir de Gökhan Töre’nin tüm topları ezmesi, ayağındaki topları pas, şut, orta gibi sonuca yönelik icraata dökememesi Beşiktaş için ciddi kayıptı. Yine de ikinci yarı Beşiktaş’ın yakaladığı gol öncesi ciddi pozisyonları oldu.

Fenerbahçe savunması disiplinli ve dikkatli oyunu hiç bırakmadı. Mehmet Topal savunma görevi yanında hücuma da az ama etkili destek verdi. Beşiktaş’ta Sosa ve Tolgay akıllarını maça yansıtan işler yaptılar. Gökhan Töre ve Veli Brugge maçında olduğu gibi çok kötü oynadılar. Savunmada Necip, Ersan ve Serdar iyi oynadılar. Kaleci Tolga’nın yerine giren genç Günay kalede ‘kaleci’gibiydi. Gördüğüm ikinci maçı ve kesinlikle güvenilmeli. İlk yarı Fenerbahçe net 2 pozisyonla, ikinci yarı Beşiktaş 3-4 pozisyonla maçı kazanmaya çok yaklaştılar. 2. yarı tek pozisyonu olmayan Fenerbahçe son dakikada karşı ataktan golü buldu. 1 puana sevinmeyi düşünürken 3 puanla havlu atmaktan kurtuldu. Biliç’in kazanma adına özellikle 2. yarı yaptığı hamlelere rağmen kaybetmesi, geçmiş maçlardaki hatalarına kesilmiş bir acı fatura gibiydi.

[adrotate banner=”283″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu