HaberSpor Haberleri

Diego Costa’dan Beşiktaş açıklaması

Diego Costa

Atletico Madrid’in bu sezonki müthiş başlangıcında performansıyla büyük rol oynayan futbolculardan Diego Costa 2011’de Beşiktaş’a imza atacakken sakatlandığını ve bu transferin gerçekleşmediğini açıkladı.

Bir İspanyol rasyosuna konuşan Costa, Atletico Madrid’e geldiği ilk yıllarda az forma şansı bulduğunu ve 2011-2012 sezonuna hazırlık kampı sırasında sağ dizindeki çapraz bağlardan ve menisküsten yaşadığı sakatlığı anlattı.

Dindar biri olduğunu kaydeden Costa, ”Sakatlandım çünkü kaderimde sakatlanma o dönemde olmalıydı. Türkiye’ye gitmek için kulübü bırakmak üzereydim ve antrenmanda sakatlandım. Sanırım Tanrı oraya gitmemi istemedi” dedi.

25 yaşındaki futbolcu ayrıca FIFA’dan olumlu karar çıkması ve kendisine güven duyulması halinde İspanya Milli Takımı’nda oynayabileceğini ifade etti.

İspanya teknik direktörü Vicente Del Bosque ile bu konuyu görüştüğünü belirten Costa, “Del Bosque ile her şeyi açık bir şekilde konuştuk. Bir karar alabilmek için sana kesin güven duyulduğunu görmelisin. İspanya, dünyanın en iyi milli takımı” şeklinde konuştu.

Del Bosque ile gerçekleştirdikleri görüşmesinde durum değerlendirmesi yaptıklarını ve verilmiş herhangi bir söz olmadığını vurgulayan Costa, FIFA’nın milli takım olarak İspanya’yı seçmesine onay vermesi ve kadroya çağırılması halinde bu durumu değerlendireceğini anlattı.

Milli takım futbolcularının kendisini kabul etmesinin karar aşamasında çok büyük önem arz ettiğini ifade eden Costa, ”Milli takım bir aile gibi, şampiyon futbolcuların beni istemesi ve Del Bosque’nin beni çağırması konularında hemfikir olunmasını tercih ederim. Şampiyon futbolcularla birlikte oynamak gurur verici olur ama sorun yaratmak hoşuma gitmez” ifadesini kullandı.

Maç esnasında rakiplerine karşı bazen sert müdahalelerde bulunduğuna ilişkin eleştirilere de cevap veren Costa, ”Hiçbir kötü niyetim yok. Sahada benim olanı savunmam gerek. Bazen maçına göre istenmeyen şeyler olabilir ama her zaman kötü niyet olmadan akıllı olmak lazım. Maç sonrası eve döndüğünde iyiyi ve kötüyü görüp, düzeltmek gerekir. Maç içinde rakipler çoğu kez sahada beni arıyor ve bende buna cevap veriyorum” değerlendirmesinde bulundu.

Costa, ayrıca Atletico Madrid’in takım olarak dayanışma içinde olduğunu ve kulübün üst düzey beklentilerinin futbolcular arasındaki rekabeti artırdığını söyledi.

Öte yandan futbol dünyasında çok tartışılan ”Messi mi yoksa Cristiano Ronaldo’ya iyi?” sorusuna Costa, ”İkisi de iyi ama Ronaldo benim daha hoşuma gidiyor” cevabını verdi.

[adrotate banner=”309″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu