Spor Haberleri

Bülent Çağlar konuştu: Bağımsız denetim Demirören’i rahatsız etti!

bulentcaglar1Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş. Genel Müdürlüğü görevine başladıktan yalnız 1.5 sonra istifa eden Bülent Çağlar, Başkan Yıldırım Demirören’i ve isim vermediği çevreleri “Bağımsız denetimden rahatsız olmakla” suçladı.

Yazılı bir açıklama yapan Çağlar, şirketi profesyonelce yönetmek için göreve gelmesine rağmen kendisine bu fırsatın tanınmadığını ifade ederek şunları kaydetti:

“Bu hedefe yönelik olarak göreve gelir gelmez her iki şirkette köklü değişiklikler yapmak üzere çalışmalara başladım. Ancak bu süreç, daha ilk günden itibaren mevcut düzenin değişmesinden rahatsız olacaklar tarafından baltalanmaya başlandı. Oysa ki, Beşiktaş şirketlerini rakiplerinin gölgesinden kurtarmak ve ileri dünya kulüplerinde olduğu gibi bir kurumsal yapıya kavuşturmak için radikal atılımların yapılması kaçınılmazdı.

Bunun için ilk aşamada, bir kısmı camia ve spor kamuoyu tarafından da bilinen sorunların ortaya çıkarılıp, yol haritalarının oluşturulması amacıyla dünyanın önde gelen bağımsız dış denetim firmalarından birini kulübe davet ettim. Beşiktaş şirketlerinin yeniden yapılandırılması ve her yönüyle incelenmesi için denetim firması ile hazırlık toplantıları yaptım. Bu toplantılar kulüp içerisindeki düzenin devamını isteyenleri rahatsız etti.

Başkan Yıldırım Demirören, radikal değişikliklere karşı çıkan yapıya direnemedi ve verdiği sözlerin arkasında duramayarak, göreve başlamamın 47. günü istifamı işleme koydurdu.”

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu