HaberSpor Haberleri

Bugün günlerden Çarşı

Çarşı

Gezi Parkı direnişinde yer aldıkları için darbeye teşebbüsle suçlanan Çarşı mensuplarının da aralarında bulunduğu 35 kişinin yargılanmasına bugün başlanıyor.

Gezi Parkı’na Topçu Kışlası’nın replikasının inşa edilmesine yönelik çalışmalara karşı başlayan ve sert polis müdahalelerinin ardından ülke geneline yayılarak günlerce süren protestolarla ilgili davalardan bir başkası bugün başlıyor. Aralarında Beşiktaş taraftar grubu Çarşı’nın bazı mensuplarının da bulunduğu 35 kişi hakkında ‘darbe’ suçlamasıyla açılan davanın ilk duruşması bugün görülecek. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görülecek davada 9 polis de ‘şikayetçi’ sıfatıyla yer alıyor.

Çarşı grubunun ‘darbecilik’ suçlamasıyla yargılanacak olması nedeniyle sosyal medya üzerinden de destek çağrıları yapılıyor. Pek çok twitter ve facebook kullanıcısı bugün İstanbul Adliyesi’nde görülecek duruşma sırasında Çarşı grubuyla dayanışma göstermek için Çağlayan’a gideceğini duyurdu.

Türkiye tarihinde ilk kez bir taraftar grubu “cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs” iddiasıyla hakim karşısına çıkacak.

Tutuklu sanığın bulunmadığı davaya ilişkin olarak hazırlanan iddianamede, “sanıkların eş güdümlü olarak Ankara ve İstanbul’daki Başbakanlık ofisini ele geçirerek, yabancı basın organlarına da ülkedeki zafiyet görünümü görüntüleri servis etmek sureti ile dış destek de alarak amaçlarına ulaşmaya çalıştıkları” iddia ediliyor. ‘Hükümet darbesi’yle suçlamayla sanıklar hakkında ağırlaştırılmış müebbet cezası isteniyor.

Çarşı grubundan 22 kişi Haziran 2013’te Gezi protestoları ile ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alınmış, bu kişilerin tamamı serbest bırakılmıştı.

[adrotate banner=”108″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu