Beşiktaş zararda açık ara!
Beşiktaş, Mayıs 2024-Mayıs 2025 arasında 1.27 milyar (yaklaşık 27 milyon Euro) zararla Galatasaray ve Fenerbahçe'yi geride bıraktı

Beşiktaş mali olarak uçuruma doğru
Türkiye’de üç büyük kulübün Mayıs 2024-Mayıs 2025 arasındaki mali tablosu açıklandı. Rapora göre Beşiktaş 1 milyar 274 milyon TL (yaklaşık 27 milyon Euro) zararla başı çekti. Siyah-beyazlıları 886 milyon TL (yaklaşık 17 milyon Euro) ile Galatasaray takip etti. Aynı dönemde Fenerbahçe‘nin zararı ise 764 milyon TL (yaklaşık 16.1 milyon Euro) oldu. Beşiktaş’ın en yakın rakibinden 10 milyon Euro fazla zarar etmesi dikkat çekti.
Beşiktaş’ta transferler dahil değil
Beşiktaş bu 27 milyon Euro’luk zarar sonrası bonservis ve maaş olarak Orkun Kökçü’ye 60 milyon Euro, Tammy Abraham’a 46.5 milyon Euro, Wilfred Ndidi’ye ise 20.5 milyon Euro ödeyecek. Beşiktaş yaz transfer satışlarında ise Gedson Fernandes’i 28 milyon Euro’ya (10 milyon Euro Benfica’ya ödenecek) satarken Semih Kılıçsoy’u ise Cagliari’ye 1 milyon Euro kiralama, 12+2 milyon Euro ve yüzde 20 sonraki satış payıyla zorunlu satın alma opsiyonuyla kiraladı.