HaberSpor Haberleri

İskoç kaleci Allan McGregor, resmen Beşiktaş’ta

Beşiktaş, İskoçya’nın Glasgow Rangers takımından tranfser ettiği kaleci Allan McGregor ile iki yıllık resmi sözleşme imzaladı / Beşiktaş Haberleri

Beşiktaş Nevzat Demir Tesisleri’nde düzenlenen imza törenine futbolcunun yanısıra Beşiktaş Kulübü Futbol Komitesi’nden sorumlu üyesi Tamer Kıran katıldı. Beşiktaş’ta transfer çalışmalarının sürdüğünü ifade eden yönetici Kıran, “Dün Escude’nin ardından bugünde takımımıza başka bir deneyimli oyuncu McGregor’u renklerimize bağlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. McGregor gibi istikrarlı ve geçmişi başarılarla dolu olan oyuncuya güvenimiz tamdır. Başarılı bir kaleci ile yola çıkmanın mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.

Yönetim olarak her zaman alternatifli bir kadro kurmak için çalıştıklarını dile getiren Tamer Kıran, “İhtiyacımız olan oyuncuları kadromuza dahil ediyoruz. Transferde dikkatli olmak zorundayız. Aceleci davranmayarak hareket ediyoruz. Şu ana kadar söylemekten çok mutluyum ki bu çizginin dışına hiç çıkmadık.” diye konuştu.

QUARESMA MEVZUSU

Öte yandan Beşiktaş’ta teknik heyet tarafından istenmeyen Quaresma’nın dün medyaya yapmış olduğu ‘Antrenman malzemesi bile vermiyorlar. 30 dakika malzemenin gelmesini bekliyorum’ şeklindeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine Tamer Kıran, şunları ifade etti:

“Ben bu sabah Quaresma ile kısa bir görüşme yapmaya çalıştım. Söylediklerinin doğru olup olmadığını sordum. Şu an aldığım bilgi doğru şekilde. Ama henüz yüz yüze gelip kendisinden bu durumu öğrenemedim. Beşiktaş ile Quaresma arasındaki ilişki profesyonel bir ilişkidir. Mutlaka Beşiktaş Kulubü tarafından yerine getirilmiştir ve getirilmeye devam edecektir.

Bir de tabiki insanı ilişkiler var. İnsanlık dışı, gayri ahlakı en ufak bir muamele yapılması söz konusu olamaz. Burada Quaresma’nın bir sıkıntısı var. Mutlaka bunun çözümünü buluruz. Çünkü insani bir ilişkidir. Bundan başka şey olması mümkün değildir.”

Bir gazetecinin, “Transfer döneminde Quaresma başka takıma transfer olmazsa ne olacak ?” şeklindeki soruya ise Yönetim Kurulu Üyesi Tamer Kıran, “Transfer sezonu 5 Eyül’de sona eriyor. Ben bunun bu şekilde süreceğini düşünmüyorum. Kadroda düşünülmemek ilk defa olan bir şey değildir. Dolayısıyla olaya karşılıklı bir anlaşma ile bu işin sonlanması hedefimizdir ve sonlanacaktır. Bunun bir sonraki aşamasını kimsenin düşünmeye ihtiyacı yoktur.” cevabını verdi.

Başka bir gazetecinin “Quaresme fedakarlık yapmak isterse ne olacak. Zaten kendisi de benimle görüşen yok” şeklinde yapmış olduğu açıklamaları hatırlatması üzerine Tamer Kıran, şunları söyledi:

“Şu anda kararımız bellidir. Kendisiyle görüşülmedi. Menajeriyle iki aydır görüyoruz. Kendisinden böyle bir talep olursa tabiki görüşürüz. Bu anlamda farklı birşey yok.”

MCGREGOR: 1 NUMARALI FORMAYI HAK ETMEK İÇİN MÜCADELE EDECEĞİM

Beşiktaş’ın yeni tranfseri McGregor da siyah – beyazlı takımda bir numaralı formayı hak etmek için mücadele edeceğini söyledi.

İmza töreninde konuşan tecrübeli eldiven, “Bana burada oynama şansı ve fırsatı verdikleri için herkese çok teşekkür ediyorum. Duyduğum kadarıyla çok heyacanlı bir taraftarımız var. Onların önünde oynamak için sabırsızlanıyorum.” diye konuştu.

Türkiye Ligi’nin oldukça kaliteli bir lig olduğunu bildiğini ifade eden McGregor, “Türkiye Ligi çok kaliteli bir lig. Büyük takımlar var. Bu takımlarda milli formayı giyen oyuncular var. Ligde büyük rekabet yaşanacaktır. Biz de kaleciler olarak 1 numaralı formayı hak etmek için elimden geleni yapacağım. Kulübün büyüklüğü ortada, futbolcu yapısı da ortada. Ben bu büyüklüğü ve sorumluluğu bilerek geldim. Sahada da bu sorumluluk içinde olacağım.”

Yıldız oyuncu, İskoçya’da Türk ligi yayınlanmadığı için Türkiye Ligi hakkında fazla bilgisinin olmadığını ama takımın kalecileri Rüştü ve Cenk hakkında ise bilgisinin olduğunu kaydetti.

McGregor, İskoçya’da oynayan Tugay Kerimoğlu hakkında sorulan bir soruya ise “Tugay oynadığı zaman ben çok gençtim. Çok kaliteli bir oyuncuydu.” cevabını verdi.

Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi deneyimleri olduğunu aktaran tecrübeli eldiven, “Çok büyük tecrübelerim var. En büyük özelliğim yüzde yüz kalbimle oynamamdır.” diye konuştu.

McGregor, 8 numarılı kırmızı formasıyla imza törenine katıldıktan sonra basın mensuplarına poz verdi.

[adrotate banner=”262″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu