HaberSpor Haberleri

Beşiktaş, Julien Escude ile 2 yıllık sözleşme imzaladı

Beşiktaş, daha önce prensip anlaşmasına vardığı Fransız futbolcu Julien Escude ile 2 yıllık resmi sözleşme imzaladı / Beşiktaş Haberleri

Beşiktaş Nevzat Demir Tesisleri’nde düzenlenen imza törenine Beşiktaş Futbol Komitesi Başkanı Tamer Kıran ile Fransız futbolcu Escude katıldı.

Escude’nin tecrübesi, kişiliği ve duruşuyla Beşiktaş’a değer katacak bir isim olduğunu belirten Tamer Kıran şöyle konuştu; Escude, Rennes, Ajax ve Sevilla gibi Avrupa’nın değişik takımlarında forma giydi. Fransa Milli Takımı’nda forma giyen başarılı, istikrarlı ve oynadığı bütün takımlarda takım oyununu benimsemiş, futbolu ve profesyonelliğiyle bilinin önemli bir oyuncudur.

Teknik heyetimizin, stoper mevki için yapmış olduğu transfer talebini dikkate alarak, hem kaliteli bir oyuncuyu kadromuza kattık, hem de takım içi dengelerimizi koruduk.

Transfer politikalarını ‘Transferde hovardaca para harcamak’ değil diye açıklayan Tamer Kıran, sözlerini şöyle sürdürdü; Hem kaliteli ve ihtiyacınız olan oyuncuyu bulacaksınız. Hem de ekonomik dengelerinizi muhafaza edeceksiniz. Beşiktaş’ın bundan sonraki yönetsel yaklaşımı, kendi gerçekleri doğrultusunda hareket ederek, doğru nokta atışı yaparak ihtiyaçları uygun tranfserler yapmaktır.

Bizler Beşiktaş yönetimi olarak kulübümüzün yüksek menfaatlerini düşüneceğiz hem de Türk futbolunun bundan sonraki tranfser politikalarında yol gösteri bir yöntem izleyeceğiz. Herkes bunu zaman içinde görecektir. Transfer döneminde gidenler ve gelenlerde teknik yönetiminizin oluru doğrultusunda kulübümüzün gerçeklerini dakkate alarak hareket etmek önceliklerimizdendir. Bu şekilde hareket ettik, etmeye de devam edeceğiz.”

TUNCAY ŞANLI İÇİN BİZE ULAŞMIŞ BİR TEKLİF YOK

Wolfsburg takımı ile sözleşmesini fesh eden Tuncay Şanlı ile ilgilenip ilgilenmedikleri sorusuna ise Tamer Kıran, “Ben de Tuncay Şanlı’nın sözleşmesini fesh ettiğini okudum. Kulübü ile ilişiğini kesmiş. Bize menajerler vasıtasıyla ulaşmış bir teklif yok. Şu anda gündemde değil” diye cevap verdi.

Yönetici Kıran, yabancı tranfseri konusundaki son gelişmeleri ise şöyle değerlendirdi; Transferin bitmesi bir an önce hepimizin isteğidir. Hepimizde bu yönde çalışıyoruz. Ancak belli takım olayların yaşanması gerekiyor. Süreçlerin aşılması gerekiyor.

Bunlar biraz zaman alabilir. Kimsenin endişesi olmasın geç kalmış değiliz. Yarında kalecimiz McGragor ile sözleşme imzalayacağız . Transfer strajemiz birer birer devam ediyoruz.

QUARESMA’NIN TAKIMA DÖNMESİ EKONOMİK OLARAK ZOR

Beşiktaş’ta teknik heyet tarafından kadroda düşünülmeyen Quaresma, Simao ve Alves’in takıma tekrar dönüp dönmeyeceği şeklindeki soruya ise Tamer Kıran, şöyle cevap verdi;

Quaresma ve diğer oyuncularımız için şu anda teknik heyetimizla almış olduğu bir karar var. Kendilerine kulüp bulmaları için tebligatta bulunduk. Beşiktaş’ın menfaatleri doğrultusunda en ekonomik koşullarda elden çıkartmayı düşünüyoruz. Bu aşamadan sonra takıma dönüşü konusunda teknik heyetin kararıdır. Ama ekonomik anlamda bir ihtimal görmüyorum.

ESCUDE: BAŞARILI OLMAK İSTİYORUM

Siyah-beyazlı takımın yeni tranfseri Julien Escude de Beşiktaş formasını giymekten dolayı onur ve gurur duyduğunu söyledi. Beşiktaş’ta başarılı olmak için çok çalışacağını ifade eden yıldız oyuncu, şunları söyledi;

Başarılı olmak için ben ve takım arkadaşlarımı büyük mücadele içinde olacağız. Burada başarılı olmak için elimden geleni yapacağım. Takımın üst sıralara taşımak için çalışacağız.

TÜRKİYE’DE BEŞİKTAŞ’TAN BAŞKA TAKIMLARDAN DA TEKLİF ALDIM

Bir gazetecinin “Türkiye’yi neden seçtin, Türkiye hakkında neler biliyorsun ?” sorusuna ise Fransız futbolcu, şöyle cevap verdi; Beşiktaş’ın haricinde Türkiye’de başka takımlardan da teklif aldım. Ancak Beşiktaş’ın teklifi ve bana göstermiş olduğu ilgiye yanıt verdim.

Bundan önce forma giydiğim takımlarda hep şampiyonluğa oynadım. Türkiye Ligi’nin zor bir lig olduğunu biliyorum ve bunun için çok çalışmamız gerektiğini biliyorum.

Escude, Beşiktaş’ın Portekizli futbolcularının yanısıra Galatasaray ve Fenerbahçe’nin uluslararası oyuncularını tanıdığını ifade etti. Fransız futbolcu, Türk futbolculardan Mehmet Topal, Burak Yılmaz, Nihat, Emre Belözoğlu’nu tanıdığını kaydetti.

Fransız futbolcu, en kısa sürede Türkçe öğrenmek istediğini de sözlerine ekledi.

[adrotate banner=”255″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu