HaberSpor Haberleri

Bir hentbol klasiği: ŞAMPİYON BEŞİKTAŞ!

hentbol sampiyon besiktas bp

Beşiktaş hentbol takımı play-off final serisi ikinci maçında İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni 33-27 mağlup ederek 2010-2011 sezonu Süper Lig Şampiyonu oldu. Beşiktaş sezonu 3 kupa ile kapattı.

BJK Süleyman Seba Spor Salonu’nu dolduran taraftarlar takıma büyük destek verirken karşılaşmayı yöneticiler Metin Keçeli, Doğan Küçükemre, Orhan Saka ve Ahmet Akpınar da izledi.

Mücadelenin ilk devresine İzmir Büyükşehir Belediyesi iyi başlayan taraf oldu. İlk golü de bulan konuk takım, 15. dakika geçilirken 15-9 üstünlük elde etti. Hücumda toparlanan siyah-beyazlılar, 20. dakika geçilirken farkı 2’ye indirdi ve 26. dakikada da Bülent’in hızlı hücumu sonrasında 12-12 eşitliği sağladı. Ancak kalan dakikalarda İzmir temsilcisi etkili hücumlarla devreyi 16-13 önde bitiren taraf oldu.

İkinci devreye daha iyi başlayan Beşiktaş, tempolu oyunu ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni yıprattı. İkinci yarının 10. dakikasında Victor’un golüyle 20-20 beraberliği elde eden siyah beyazlılar, 15. dakikayı 23-21 önde geçti. Kaleci İbrahim Demir’in müthiş kurtarışları ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne geçit vermeyen Beşiktaş, 22. dakikada farkı 4 sayıya çıkardı (28-24). 27. dakikada farkı 7’ye (32-25) yükselten siyah-beyazlılar mücadeleyi 33-27 kazandı.

Beşiktaş bu galibiyetin ardından seride durumu 2-0’a taşıdı ve 2010-2011 sezonu Süper Lig Şampiyonu oldu.

Sezon başında Süper Kupa’yı kazanan siyah-beyazlılar geçtiğimiz ay da Türkiye Kupası’nı kazanmıştı. Beşiktaş Hentbol Takımı, Süper Lig Şampiyonluğu ile birlikte sezonu 3 kupa ile tamamladı.

Karşılaşmanın ardından antrenör Müfit Arın ile hentbolcular şunları söyledi:

Müfit Arın: Bütün bir sezon boyunca harcadığımız emeklerin karşılığını bu kupayla aldık. Daha önce kazandığımız Süper Kupa ve Türkiye Kupası ile birlikte sezonu 3 kupa ile tamamlamış olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Tüm oyuncularımı kutluyorum. Kupalarımız camiamıza hayırlı olsun.

Oğuzhan Büyük: Emeklerimizin karşılığını aldık. Gönül isterdi ki Avrupa’da da kupa alabilseydik. Buraya kadar gelip bizi destekleyen tüm taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Camiamıza hayırlı olsun.

Ramazan Döne: Sezon başında söz verdiğimiz 3 kupayı da kazandık. Tüm kupalarımızı Beşiktaşlılar’a armağan ediyoruz. Önümüzdeki sezon inşallah Avrupa’da da Beşiktaş camiasına kupa armağan ederiz.

[adrotate banner=”106″] [adrotate banner=”107″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu