GündemHaber

Beşiktaş Belediyesi’nde skandal iddiasına Füsun Türkvan’dan yanıt

Gerçek Oto

Beşiktaş Belediyesi, Gerçek Oto’nun sahibi Sefer Suçu ile Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’ın Ruhsat İşleri’nden sorumlu yardımcısı Füsun Türkvan arasında geçtiği ileri sürülen tartışmayla çalkalanıyor.

SON.TV internet sitesinin haberi ve Füsun Türkvan’ın avukat Önder Öztürel aracılığıyla verdiği yanıt şöyle;

Opel, Chevrolet ve Ford’un İstanbul Bayisi Gerçek Oto’nun sahibi Sefer Sucu, Gerçek Oto’nun faaliyet gösterdiği Balmumcu’daki Showroom’unun işletme ruhsatıyla ilgili Beşiktaş Belediyesi’ne gitti. Belediye İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Halil Özer’in odasında Belediye Başkanı İsmail Ünal’ın Ruhsat İşleri’nden Sorumlu Yardımcısı Füsun Türkvan ile görüşen Sefer Sucu, ruhsatının neden geciktiğini sordu.

Füsun Türkvan, ruhsat işlemlerinin tamamlandığını, projesini getirmesi durumunda ise ruhsatının verileceğini söyledi. Buna sinirlenen Sucu, “Devlete 40 milyon TL vergi veren biri olarak mağdur edildiği “serzenişinde bulundu. Füsun Türkvan ise bu sözlere, “Vergi vermek vatandaşlık görevidir beni ilgilendirmez” yanıtını verdi.

İddiaya göre kıyamet, Türkvan’ın, “Vergi vermek vatandaşlık görevidir” sözleri üzerine koptu. Bu sözlere sinirlenen Sefer Sucu bu kez, “Sana da 40 bin TL verdim” sözleriyle Füsun Türkvan’a ‘rüşvet’ verdiği iddiasını yüksek sesle dile getirdi. Füsün Türkvan’ın, “Asla böyle bir şey olmadı. Parayı kime verdin” yanıtı üzerine de, Sucu, “Gönderdiğiniz adamlara verdim” sözleriyle ‘rüşvet’ iddiasını sürdürdü. Füsun Türkvan, ‘rüşvet’ iddiasını südüren Sucu’ya bağırarak, yasal yollara başvuracağını söyleyip tartışmanın yaşandığı Halil Özer’in odasından ayrıldı.

Yüksek sesle yaşanan tartışma üzerine Belediye Meclis Üyesi Osman Yenen, beraberinde güvenlik görevlileri ile birlikte Sefer Sucu’yu dışarı çıkardı. Füsun Türkvan, Sucu’nun dışarıya çıkarılmasıyla birlikte olaya şahit olan Belediye İnsan Kaynakları Müdürü Halil Özer ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Elçin Önder Turan ile birlikte imzaladığı bir tutanağı düzenledi. Tutanakta olay özetlendi.

İş arkadaşlarının imzaladığı bu tutanakla birlikte İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuran Füsun Türkvan, olayın 5 Temmuz 2013 günü saat 15.00 sıralarında gerçekleştiğini belirtti. Sefer Sucu’nun, iş arkadaşlarının yanında sarf ettiği sözlerle kendisine hakaret ettiğini savunan Türkvan, iddia edilen parayı asla almadığını savundu. Füsun Türkvan, Sefer Sucu hakkında, TCK 125. madde de düzenlenen hakaret suçundan soruşturma yapılarak dava açılmasını istedi.

Aleyhine yapılan suç duyurusu üzerine görüştüğümüz Sefer Sucu SON.TV’ye yaptığı açıklamada, asla böyle bir söz sarf etmediğini söyledi. 20 yıldan fazladır Beşiktaş Balmumcu’da aynı yerde Showroom’u bulunduğunu, yıllardır Beşiktaş’a gelen tüm belediye başkanlarıyla çalıştığını belirten Sucu, “Balmumcu’daki yerin işletme ruhsatı için gittim. Neden geciktiğini konuştum. Ancak iddia ettiği sözü asla söylemedim. Sadece, ‘hakkımı helal etmem’ dedim” diye konuştu.

Füsun Türkvan’dan yanıt gecikmedi

Avukatı Öndür Öztürel aracılığıyla sitemize açıklama yollayan Füsun Türkvan, tarafsız habercilik yapan SON.TV’ye teşekkür etti. Haberin içeriğinin tamamen doğru olduğunu ifade eden Avukat Öztürel, başlıkta kullanılan “Rüşvet” kelimesinin yanlış algıya yol açtığını savundu. Avukat Öztürel, müvekkilinin haberin içeriğinde belirtildiği gibi bu ithamla başbaşa kalır kalmaz Sefer Sucu aleyhine suç duyurusu yaptığını hatırlattı.

İşte Füsun Türkvan’ın Avukatı Önder Öztürel tarafından SON.TV’ye yollanan o açıklamanın tam metni:

“SON TV SORUMLU MÜDÜRLÜĞÜNE,
Saygın sitenizde 23/7/2013 günü yayınlanan, üst başlığı “BEŞİKTAŞ BELEDİYESİNDE SKANDAL OLAY” alt başlığı “İşadamı Sefer SUCU ile Beşiktaş Belediyesi’nin Rüşvet Kavgası” adlı haber, içeriği bakımından tümüyle doğrudur. Öncelikle sitenizin sorumlu yayıncılık anlayışına teşekkür ederim. Haberin içeriğinde de belirtildiği gibi şikayet edilen Sefer Sucu’nun müvekkilem Füsun Türkvan’a yönelik ve suç oluşturan söylemi nedeniyle tarafımızdan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmuş ve adı geçen kişi hakkında yasal soruşturma başlatılmıştır. İstanbul C.Başsavcılığı bu iddiamızı incelemekte ve delilleri toplamaktadır. Sefer Sucu’nun müvekkileme yönelik eylemi –bize göre- TCK.125.md.nde düzenlenen “Hakaret” suçunu oluşturmaktadır. Elbette bu konuda son kararı C.Başsavcılığı verecektir.
Yayınınızda müvekkilemi doğrudan ilgilendiren konu; haberin üst başlığının “BEŞİKTAŞ BELEDİYESİNDE SKANDAL OLAY” yazılmış olmasıdır. Olay; bize yönelik haksız, yersiz ve tümüyle dayanaksız bir suçlamadan kaynaklandığına ve buna karşın müvekkilem de haklarını aramak üzere İstanbul C.Başsavcılığına yasal başvurusunu yaptığına göre; onun açısından, bunun, “skandal” olarak tanımlanmasının gereği yoktur. Olay salt bu sıfatla tanımlanacaksa herhalde buna sebebiyet verenler yönünden değerlendirilmek gerekir.
Kamu görevlisi olan müvekkilemin görevi başında ve birlikte çalıştığı personeli ile işlerini izlemek üzere Beşiktaş Belediyesi’nde bulunan yurttaşların önünde bu tip suçlamaya maruz kalmasına karşın sergilediği soğukkanlı davranış ve yasa yollarına başvurması aslında tüm kamu görevlilerinden beklenen ve istenen bir davranış olarak algılanmak gerekir. Bunun içindir ki olayın “skandal” başlığı ile tanımlanması ve haberleştirilmesi, açıkladığım nedenler yüzünden doğru ve yasal olan bu davranışının yeteri kadar gerçekçi değerlendirilemediği izlenimini vermektedir.
Sorumlu yayıncılık anlayışınıza güvenerek; içeriği tümüyle doğru olan haber ile başlığının, yukarıda yapılan açıklamalar doğrultusunda ve birbiriyle daha uyumlu biçimde yeniden düzenlenmesini dilerim.”
Av. ÖNDER ÖZTÜREL

[adrotate banner=”303″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu