HaberSpor HaberleriYıldırım Demirören

Başkan Yıldırım Demirören’in açıklamaları camiayı ayağa kaldırdı

Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören’in diğer kulüp başkanlarıyla Kulüpler Birliği Vakfı adına siyasi parti gruplarıyla yaptığı görüşmelerde şike yapanın küme düşürülmemesi konusunu gündeme getirmesi ve sürekli özür dilemesi tepkilere neden oldu.

AKP, CHP ve MHP’li siyasilerle yapılan görüşmelerde hep ön plana çıkan, sürekli açıklamalar yapan ve Kulüpler Birliği Vakfı’nda sadece üyelik sıfatı bulunan Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören’in şike yapanın küme düşürülmemesi konusunu gündeme getirmesi ve sürekli özür dilemesi siyah-beyazlı camiadan büyük tepki gördü. Camianın önde gelen isimleri tepkilerini şöyle dile getirdi;

Kulüpler Birliği Vakfı’nda 17 kulübün daha başkanları ve yöneticileri varken bizim başkanımız neden sürekli ön plana çıkıyor. Yıldırım Demirören’den başka bir yönetici veya başkan yok mu o heyette. Bir de Kulüpler Birliği Vakfı adına özür dilerken sanki Beşiktaş Kulübü hatalıymış gibi özür diliyor.

Hele hele sanki şikeyi Beşiktaş Kulübü yapmış gibi, şike yapanın küme düşürülmemesini istemesi çok yanlış. Belki vakıf adına özür diliyor, konuşuyor ama bu hem bizim camiada hem de tüm spor kamuoyunda Beşiktaş adına özür diliyormuş gibi algılandı. Başkanımız Yıldırım Demirören’in bir an önce bu konuya açıklık getirmesini istiyoruz.

Dünkü siyasi parti ziyaretlerinde Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören şöyle konuşmuştu;

Biz kulüpler olarak aslında tüm siyasi partilerden özür diliyoruz, bu kanunun bir an evvel çıkması için uğraştık. Biz Kulüpler Birliği olarak ilk başta bunu yaptık ama hatalar yapmışız. Sadece şike olarak bakılmaması lazım bu kanuna. Taraftar olaylarında ileride uzun vadede baktığınız vakit, şiddet yasasında, ne kulüp başkanı, ne yönetici ne de kulüp bulunacak bir konuya geliyor bu kanunun içeriği. Onun için muhakkak değiştirilmesi gereken maddeler var.

Bu kanun hazırlanırken neden bu yönde taleplerinizi dile getirmediniz?” şeklindeki soruyu da “Maalesef, bizler de çok istedik onun için diyorum ya, bütün siyasi partilerden özür diliyoruz. Biz Kulüpler Birliği olarak çok uğraştık. Ama maalesef bugün çok ağır çıktığını, Avrupa’daki dünyadaki örneklerine baktığımız vakit çok net görüyoruz…

[adrotate banner=”164″] [adrotate banner=”136”]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu