GündemHaberPolitika Haberleri

Beltaş işçilerine EHP üyelerinden ziyaret

Beşiktaş Belediyesine Bağlı Beltaş işçileri 45 gündür belediye binası önünde direnişlerini sürdürüyorlar.

239 işçinin atılmaması için direnişin 29.gününde grev ilan ettiler. Grev ilan edildiği saatlerde zabıtalar işçilere saldırdılar ve çadırlarını kaldırmaya çalıştılar. 16 gündür grevde olan işçileri Emekçi Hareket Partisi üyeleri ziyaret etti.

Beşiktaş Belediyesi’ne bağlı çalışan 239 beltaş işçisi işten çıkartmalara ve toplu sözleşme hakkının gasp edilmesine karşın 45 gündür iş bıraktı ve Belediye binası önünde direniş çadırını kurmuştu.29 ağustos günü fiili greve çıkmak isteyen işçilere zabıta saldırdı. İşçilerin kurduğu çadırları kaldırmaya çalışan zabıtalara işçiler engel oldu. İşçiler direnirken Çevik kuvvet polisleri ve TOMA’lar geldi. Murat Hazinedar, eli sopalı sivil faşistleri işçilerin üzerine salarken,, bugünlerde ise karalama kampanyası başlattı.

Murat Hazinedar yasal suç işliyor

Murat Hazinedar Beşiktaş Belediyesi Başkanlığına seçilmeden önce Fatsa Belediye Başkanı iken gözaltına alınan Terzi Fikri’nin yakını olduğunu ve onun gibi belediyeyi yöneteceğini söylemişti. Sosyal Demokrat olduğu ve işçi sınıfının yanında olan açıklamalar yapan Murat Hazinedar, 239 işçiyi işten atılma ve sendikal haklarını ellerinden almakla karşı karşıya bıraktı. Beltaş işçilerinin grevini kırmaya çalışan başkan yasal suç işliyor. Grev olduğu halde parklarda, bahçelerde işçi çalıştıracağını söyleyen Hazinedar, üstelik bununla ilgili twitter’da tweetler attı, direnişi karalama kampanyası başlattı.
ehp-üyelerinden-beltas-iscilerine-ziyaret
Kaynak : YeniHaber.Com
[adrotate banner=”133″]

 

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu