Fulya DavasıGündemHaberSpor Haberleri

SON DAKİKA! Fulya Davasında kesin karar yine çıkmadı!

fulya projesi

Beşiktaş kongre üyesi Hürser Tekinoktay’ın açmış olduğu,kamuoyunda Fulya Davası olarak bilinen dava duruşma bugün Çağlayan adliyesinde görüldü.

Kamuoyunda Fulya Davası olarak bilinen,Beşiktaş Jimnastik Külübün’ün maddi ve manevi zarara uğradığı haklarını,şike sürecini, UEFA mali kriterlerine uyumsuzluğu gibi bir çok sorununu içeren dava bugün 12.30 sularında Çağlayan 6.Asliye Hukuk Mahkemesinde görüldü.

Davalı taraf mahkemeyi oyalıyor…Dava uzuyor!

Beşiktaş taraftarlarının merakla takip ettiği davada karar bu celsede de çıkmadı.Hakim tarafından geçen celsenin ara kararında verilmiş olan keşif kararının davacılar tarafından Belediye tarafından mahkemeye gönderilen evrakların ve resmi belgelerin olduğu için yaptırılmadığı, bundan dolayı Mahkemenin gelen belgeler doğrultusunda değerlendirip davanın kabulüne karar vermesi istendi.
Mahkeme hakimi dava dosyasını bilirkişiye sevkedilmesinden sonra davanın bir sonraki celsede görülmesi kararı verdi.

Böylece dava 11/12/2014 günü saat 11:35’e bırakıldı.

Çağlayan 6.Asliye Hukuk Mahkemesinde Görülen ”Fulya Davası”nın Zaptı ;

 

İSTANBUL 6.ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ DURUŞMA ZAPTI

Sayı              :2012/363 Esas

Celse No      :6

Celse Tarihi:04/09/2014

Hakim         : AYŞE KURTOĞLU 27557

Katip            :TAYFUR MANTAR 156968

Belirli gün ve saatte celse açıldı.

Davacı Hürser Tekin Oktay ve vekili Av. , Davalı/Vekili Av.Ebru Ünal geldi. ,

Açık yargılamaya devam olundu.

Geçen celse  verilen ara karar gereğince keşfin yapılamadığına dair tutanak düzenlendiği anlaşıldı.

Birleşen Davacıların vekili Murat Ersöz ; Biz öncelikle dosya üzerinde inceleme yapılmasını talep ediyoruz, bu şekilde sonuca ulaşılamaz ise mahallinde keşif yapılabilir derken.

Davacılardan Tekinoktay söz istedi;
Hakimin söz vermek istememesine rağmen ısrarla söz talep eden Tekinoktay;

Dava dosyasına daha önce sunmuş olduğu evrakların orijinalleri Belediye tarafından gönderildi.  6 Yıllır devam eden bu dava süresince hem Beşiktaş hem de Türk Ekonomisi ve Sporu zarar gördü ve görmekte daha önce yazılı ve belgeler ile sunmuş olduğum beyanlarımı aynen tekrar ediyorum, belediyeden gelen resmi belgeler ile de Yargıtay’dan gelen bozma kararına uyulup, davamın kabulüne karar verilmesini talep ediyorum dedi.

BJK Yönetimini temsilen duruşmaya giren Davalı vekili ; keşif harcı ve bilirkişi ücretleri zamanında yatırılmamış, kesin süreden sonra yeniden yerinde keşif kararı verilmesine muvafakat( Kabul) etmiyoruz dedi.

GD/

1-Davacılar ısrarla mahallinde keşfen inceleme yapılmamasını ve hatta dosyaya gelen belgelerin karar vermeye yeterli olduğunu bildirmekle olduklarından, öncelikle geçen celse ara kararımız gereğince mahallinde davacıların taleplerinin inşaatlar açısından değerlendirilmesi amacıyla oluşturulan keşif ara kararından sarfı nazar olunmasına,

2-Davacıların taleplerinden olan yapılan inşaatlar yönünden değerlendirme yapılabilmesi, HMK’nun 266.maddesi gereğince hakimin hukuki bilgisi ve tecrübesi ile çözebileceği hususlardan bulunmadığı için öncelikle dosya üzerinde bilirkişi incelemesi yaptırılarak iddiaların doğru olup olmadığının belirlenmesine,

-Bilirkişi heyetinin inşaat mühendisi öğretim görevlisi Prof.Dr.Hasan Engin,emekli öğretim görevlisi Prof.Dr. İlhan Eren ve İnşaat Mühendisi Kasım Murat Bıyıklı’dan oluşturulmasına,

-Dosyanın kapsamı ve yapılacak işlem karşısında bilirkişilerin sarf edecekleri emek ve mesai dikkate alınarak 1.800,00’er TL ücret takdirine,

-Toplam 5.400,00 TL bilirkişi ücretinin davacı vekilince kontrol edilerek iki haftalık kesin sürede eksiklik varsa tamamlanmasına,

-Rapor verildiğinde, taraf vekillerine tebliğine,

-Taraf vekillerinin rapora karşı olacaksa beyanlarını,raporun kendilerine tebliğinden itibaren iki haftalık kesin sürede yazılı olarak sunmalarına,

Bu nedenle duruşmanın 11/12/2014 günü saat 11:35’e bırakılmasına karar verildi. 04/09/2014 – 11.58.597

Katip 156968 Hakim :27557

Hürser Tekinoktay’ın son dava öncesi verdiği dilekçe ve Fulya Davası ile ilgili belgeler neydi ?

BJK Fulya Süleyman Seba Kompleksi’ndeki paylaşımın sözleşmeye göre yüzde 67 Beşiktaş, yüzde 33 Aşçıoğlu İnşaat şeklinde olması gerekirken kongre üyesi Hürser Tekinoktay şu an kompleksteki paylaşımın tersine ve dolayısıyla Beşiktaş’ın zararına olduğu ve gerçek paylaşım ile ilgili bilgilerin Mali Kongrede üyelere tam olarak verilemediğini Mali Genel kurula katılan üyelerin iradelerinin fesada uğratıldığının gerekçesiyle davayı açarak. 2008 Yılında yapılan bu kongrenin iptalini isteyen bir dava açmıştı.

Kamuoyunda Fulya davası olarak bilinen davada hatırlanacağı gibi İstanbul 6. asliye Hukuk Mahkemesi, davanın reddine karar vermiş, Yargıtay 7. Hukuk Dairesi ise yeterli inceleme yapılmadığı ve eksik evraklar olduğu gerekçesiyle davanın reddi kararını bozmuştu.

Yargıtay’dan dönen Fulya Projesi Davası’nda yüzde 67′e yüzde 33 Beşiktaş lehine olması gereken paylaşımlara uyulmadığı gerekçesiyle mahkeme yoluna giden davacı Hürser Tekinoktay ise daha önce ki yönetimin mahkemeye verdiği yazı ile açılmasını taahhüt ettiği tespit davasının hali hazırda şimdiki Fikret Orman yönetimin bile açmayarak görevlerini yerine getirmediğini de ayrıca önceki davalarda dile getirmişti.

Yargıtay’ın kararı bozmasının ardından Hürser Tekinoktay’ın mahkemeye sunduğu belgede İsmail Ünal’ın 6 bin 481 metrekarelik fazlalağı kabul etmesinin ardından davalı avukatı Yargıtay’ın bozma kararına karşı mahkemenin direnmesini talep etmişti.

Hürser Tekinoktay’ın mahkemeye sunduğu İsmail Ünal’ın fazlalığı kabul belgesinin ardından hakim Ayşe Kurtoğlu, Yargıtay’ın bozma kararına direnilmemesi ve gerekli evrakların Beşiktaş Belediyesi’nden istenmesine ve bilirkişi incelemelerinin yapılmasını isteyip kararını bu yönde vermişti.

İlhan Durusoy 2008 yılı mali kongrede yaptığı konuşmada mahkemede delil olarak sunuldu!

İlhan Durusoy’un 2008 Şubat yılında yapılan mali kongrede Fulya Davası hakkında gelinen noktanın BJK verdiği zarara dair yaptığı konuşmada mahkemeye ek olarak sunulmuştu.
Hatırlanacağı gibi İlhan Durusoy onlarca kat artışlarında sadece 85 m2 bir daire aldıklarını ifade etmişti.

Beşiktaş zarar ediyor !

Mütahit ile Belediye arasındaki kat artışı hakları anlaşmasına göre mütahittin Belediye vereceği Fulya Kültür Merkezi’de Kongrede Beşiktaş Derneğinin sahip olması gereken %67 ‘lik alana yapılıp belediyeye teslim edileceği bilgisi de üyelere verilmemiş.

Gün geçtikçe Otoparklardan yüksek gelir elde edeceğiz diyerek katlar yerine otoparkları alan kulüp yıllardır otoparklardan hiç bir gelir elde edemediği biliniyor.
Fulya projesinin müteahhiti  İnşaat büyük çoğunluğu konut ve iş yeri olan paylarından büyük bir kira geliri elde ederken Beşiktaş’ın sahip olduğu mülk ve otoparklar ise her geçen gün zarara uğruyor.

Fulya Davası Dilekçesi

[ilightbox id=”0″][/ilightbox]

Fulya Davası Dilekçe Ekleri ve Belgeleri

[ilightbox id=”1″][/ilightbox]

Fulya Davası Yargıtay Bozma Kararı ve Projesi

[ilightbox id=”2″][/ilightbox] [adrotate banner=”326″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu