Beşiktaş İlçesinden HaberlerGündem

Beltaş grevinde 10.gün…Organize saldırı,organize grev kırıcılık!

beltas-iscileri-aclik-grevi-besiktas-belediyesi-iscileri-murat-hazinedar (2)

BELTAŞ işçilerinin grevinin 10. gününde Belediye Başkanı Murat Hazinedar, çevik kuvvet korumasıyla grev kırıcılığa devam ediyor. Barış Parkı’nda çiçek diken başkanın ardından parkta bekleyen işçilere dışarıdan bir grup saldırdı. Saldırganları Beşiktaş’a taşıyan servis araçlarının Şişli Belediyesi’nin taşeronu olduğu iddia ediliyor.

Sendika.Org’un Haberine Göre;

Beşiktaş Belediyesi’ne bağlı BELTAŞ A.Ş.’de park, bahçe, temizlik ve bakım işlerinde çalışan ve toplu sözleşme görüşmeleri sürerken işten çıkarılan Genel-İş Sendikası üyesi işçiler, 29 Haziran’dan bu yana grevde. İşçilerin iş akitlerini feshederek taşeron şirket POLEN Peyzaj’a iş yaptırmaya çalışan Belediye Başkanı Murat Hazinedar, işçilerin tümüne iş güvencesi sağlandığını iddia ederken grevi etkisiz kılmak için de bizzat grev kırıcılığı yapıyor. 4 Eylül’de bir grup işçiyle beraber işçilerin işyerleri olan, grevin uygulanacağı parkları temizleyen Hazinedar bugün de (7 Eylül) Dünya Barış Parkı’ndan bir kahvaltı düzenledi.

Hazinedar da kaset işine girdi

Beşiktaş çarşı içine astırdığı “Farkındayız, Parklardayız! Temiz Beşiktaş İçin Parklarımızda Buluşuyoruz” pankartıyla çağrı yapan Hazinedar, belediye servisleriyle taşıdığı bir grupla çevik kuvvet korumasında Dünya Barış Parkı’ndaydı. Burada yaptığı açıklamada ihaleye çıkmak ve ihaleyi alan şirketle çalışmak zorunda olduğunu, 239 işçinin hepsini işe alma imkanı sağladıklarını ancak sendikanın ihalenin kendi istedikleri şirkete verilmesi için baskı yaptığını iddia etti. İşten çıkarılan 239 işçiden 150’sinin sözleşme imzaladığını söyleyen Hazinedar, elinde salladığı bir CD ile sendika temsilcisi işçilerin geceleri parkları kirlettiğine dair ellerinde görüntü olduğunu, pazartesi günü mahkemeye başvuracaklarını söyledi.

Bir “hukukçu” olarak grev kırıcı!

Bir “hukukçu” olarak ihaleyi almış bir firmayla olan sözleşmesini göz ardı edemeyeceğini söyleyen Hazinedar açıklamasının hemen ardından çeviklerin korumasında grev kırıcılığa devam etti, parkta çiçek dikti. Ardından da POLEN Peyzaj şirketi işçileri kasalarla parka yığılmış çiçekleri dikmeye devam etti.

“Parklar bizim Beşiktaş bizim!”

Direnişteki BELTAŞ işçileri de Beşiktaş halkıyla birlikte parktaydı. Hazinedar’ın konuşmasını “Parklar bizim Beşiktaş bizim”, “BELTAŞ işçisi yalnız değildir” sloganlarıyla bölgen işçiler ve Beşiktaş halkı süreci anlattı. Hazinedar’ın hukuksuzluğunu, grev kırıcılığını haykıranlara Hazinedar’ın adamları müdahale ederek susturmaya çalıştı.

İşçilere organize saldırı

Hazinedar’ın çiçek ekip ayrılmasının ardından parktaki işçilere dışarıdan bir grubun sözlü ve fili müdahalesi oldu. İşçilere taş ve kemerleriyle saldırmaya çalışan grup bir kişiyi başından yaraladı. Polisin dahi zor engellediği grup organize bir biçimde geldikleri servis araçlarına götürüldü. İşçiler saldırganları servis otolarıyla Beşiktaş’a taşıyan firmanın Şişli Belediyesi’nin taşeronu olduğunu iddia ediyor. Bilindiği gibi Murat Hazinedar daha önce Şişli Belediye Başkanlığını yapan Mustafa Sarıgül’ün de avukatlığını yapmıştı. İşçiler eylemlerinin ardından sloganlarla grev çadırlarına döndü.

[adrotate banner=”133″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu