HaberPolitika Haberleri

Erdoğan: “CHP’nin hazineden aldığı parayı ne yaptınız?” (Video)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Bursa’da düzenlediği mitingde konuştu. 24 Temmuz 2010′da Bingöl’de halk oylaması için mitinglere başladığını hatırlatan Başbakan Erdoğan, bugün Bursa’da 39. mitingi yaptıklarını söyledi.

”Kardeşlik dedik, birlik dedik, bütünlük dedik. İstanbul’da yarım milyon kardeşimizle tüm Türkiye için ufuk dedik, vizyon dedik, hak dedik, adalet dedik. Bugün Bursa’da adalet diyoruz, hukuk diyoruz, özgürlük diyoruz, ileri demokrasi diyoruz, ‘evet’ diyoruz.

[media id=254 width=600 height=340]

‘Yeter’ diyoruz. Hukuksuzluğa artık yeter, yargıda siyasallaşmaya artık yeter, üstünlerin hukukuna artık yeter. Merhum Adnan Menderes gibi haykırıyoruz. ‘Yeter söz milletindir’ diyoruz. AK Parti olarak haykırıyoruz, ‘yeter söz de, karar da, yetki de milletindir’ diyoruz. Artık bu ülkeye çeteler yön vermesin diyoruz. Karanlık senaryolarla bu ülkenin ufku karartılmasın diyoruz. 27 Mayıslar yaşanmasın, 12 Eylüller bir daha olmasın diyoruz. 12 Martlar, 28 Şubatlar bu ülkeye istikamet çizmesin diyoruz. Bürokratik oligarşi artık bitsin diyoruz. Tek yürek halinde ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ diyoruz.

Millet adına yetki kullanan ama millete hesap vermeyen sorumsuzların millete bedel ödetmesi artık sona ersin diyoruz. ‘Yargıyı siyasallaştırıyor’ iddiasıyla vesayet düzenlerini sürdürmek isteyenlere, yargının demokratikleşmesine direnenlere, gerçek demokrasi nedir gösterelim diyoruz. Yürütmeye seçim yasaklarını hatırlatıp, kendileri ‘hayır’ propagandası yapan yargı bürokrasisi artık haddini de, hukukunu da bilsin istiyoruz. Sürekli kuvvetler ayrılığından bahsedip yürütmeyi ve yasamayı kuşatma altına almak isteyen çarpık anlayışlar artık son bulsun istiyoruz.

Siyasi parti gibi hükümete laf yetiştirip sonra da yargının siyasallaşmasından bahseden bürokratlar çağdaş demokrasi nedir, hukuk devleti nedir? Anlasın istiyoruz. İçlerindeki yanlışlıkları görmezden gelip de siyasi iktidarla uğraşmayı adet haline getirenlere milletimiz en güzel cevabı versin istiyoruz.”

Başbakan Erdoğan, 12 Eylül Pazar günü yapılacak halk oylamasında vatandaşlardan ”evet” oyu vermelerini istedi.

Türkiye ve Türk Milleti için yeni bir başlangıç yaptıklarını vurgulayan Erdoğan, Mevlana’nın ”dünle gitti cancağızım, düne ait ne varsa şimdi artık yeni şeyler söylemek lazım” sözünü hatırlatarak, Bursa’da şimdi yeni bir yolculuğa başladıklarını söyledi. Erdoğan, bu yolculuğun aydınlık, büyük, itibarlı Türkiye yolculuğu olduğunu dile getirdi.

Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:

”13 Eylül’de çetelerin üstün olduğu bir Türkiye değil, yasaların, hukukun üstün olduğu bir Türkiye olacak. 13 Eylül’de milleti hor görenlerin değil, milletin egemen olduğu bir Türkiye olacak. 13 Eylül’de statükodan, vesayetten arınmış bir Türkiye olacak. 13 Eylül’de üstünlerin hukukunun değil, hukukun üstünlüğünün egemen olduğu bir Türkiye olacak. 13 Eylül’de kardeşliğini pekiştirmiş, geleceğe güvenle bakan bir Türkiye olacak. 13 Eylül’de bölgesinde, dünyada daha güçlü, daha etkin bir Türkiye olacak. 13 Eylül’de darbe Anayasasından biraz daha arınmış bir Türkiye olacak. 13 Eylül’de Türkiye daha demokratik, daha da özgür olacak. 13 Eylül’de AK Parti kazanmayacak, Türkiye kazanacak.” (Ntvmsnbc)

[media id=254 width=600 height=340] [adrotate group=”75″ banner=”77″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu