Filip Jörgensen an meselesi!
Beşiktaş, Chelsea'den kiralamaya yaklaştığı kaleci Filip Jörgensen'i Kayserispor maçına yetiştirmek istiyor

Filip Jörgensen gelmeye hazır
Kaleci Mert Günok ile yolların ayrılıp Fenerbahçe‘ye gitmesinin ardından Beşiktaş boşluğu doldurmak için harekete geçmişti.
Siyah-beyazlılar, Filip Jörgensen transferi için Chelsea ile her konuda anlaşma sağladı.
Chelsea, yurtdışındaki Kendry Paez’i Strasbourg’dan geri çağırıp yurtiçindeki Ipswich Town’a kiralayacak ve böylece bir kiralık kontenjan daha kazanmış olacak.
İngiltere Premier Lig ekibi bu kontenjanı da 23 yaşındaki file bekçisi için kullanacak.
Yönetim, kiralık sözleşmesinin 1,5 senelik olmasını isterken Chelsea ise sezon sonuna kadar olması için diretiyor.
Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, İsveç asıllı Danimarkalı kalecinin 19 Ocak Pazartesi Kayserispor ile oynanacak Trendyol Süper Ligi’nin ikinci yarısının ilk maçına yetiştirilmesini istiyor.
Filip Jörgensen kimdir?
Lomma’da doğan Filip Jörgensen, Mallorca, AD Penya Arrabal, Santa Catalina Atlético, Malmö FF ve GIF Nike Lomma’yı temsil ettikten sonra 2017 yılında Villarreal’in altyapı kadrosuna katıldı.
Jörgensen, 18 Ekim 2020’de SCR Peña Deportiva’ya karşı deplasmanda 0-1’lik mağlubiyetle sonuçlanan maçta ilk kez A takımda forma giydi . 12 Kasım’da sözleşmesini 2025’e kadar yeniledi.
Jörgensen, ilk maçına 15 Aralık 2021’de, sezonun Kral Kupası’nda Atlético Sanluqueno CF’ye karşı deplasmanda alınan 7-1’lik galibiyette Gerónimo Rulli’nin yerine ikinci yarıda oyuna girerek çıktı. Profesyonel ilk maçına ise 14 Ağustos 2022’de B takımıyla çıktı ve Segunda División’da Racing de Santander’e karşı deplasmanda alınan 2-0’lık galibiyette ilk 11’de yer aldı.
Jörgensen, La Liga’daki ilk maçına 30 Ocak 2023’te Rayo Vallecano’ya karşı evinde 1-0’lık mağlubiyetle sonuçlanan karşılaşmaya çıktı. Ağustos ayında ana kadroya yükseldi ve 13 numaralı formayı aldı. 2023-24 sezonunda 143 kurtarışla La Liga’da en çok kurtarış yapan kaleci oldu. 13 Haziran 2024’te sözleşmesini 2029’a kadar uzattı.
30 Temmuz 2024’te Jörgensen, yaklaşık 23 milyon Euro karşılığında Premier Lig kulübü Chelsea’ye katıldı ve yedi yıllık bir sözleşme imzaladı, mavi-beyazlılarda şu ana kadar 8 maça çıktı.
Jörgensen, İsveçli bir anne ve Danimarkalı bir babanın çocuğu olarak İsveç’te doğdu. Mayıs 2021’de Danimarka’yı tercih etmeden önce İsveç’i 17 yaş altı ve 19 yaş altı seviyelerinde temsil etti.
7 Haziran 2025’te Jörgensen, Kuzey İrlanda’ya karşı oynanan bir hazırlık maçında Danimarka milli takımında ilk kez forma giydi. Takım arkadaşı Pierre-Emile Højbjerg’in erken bir kendi kalesine golüne rağmen, Danimarka maçı 2-1 kazandı ve Jörgensen maçın tamamında oynadı.





