GündemHaberHürser TekinoktaySpor Haberleri

1903 Cemiyeti’nden Spor ve Şiddet paneli

Beşiktaş’ın etkin derneklerinden Moda Kartalları’nın yeni oluşumu 1903 Cemiyeti, 14 Mayıs Perşembe günü “Spor ve Şiddet” başlıklı bir panel düzenleyecek.

Hürser Tekinoktay, Ali Aydın, Cem Dizdar, Fatih Doğan ve Gülengül Altınsay’ın konuşmacı olarak katılacağı paneli Gökhan Dinç yönetecek.

modakartallari-spor-siddet-paneli

Marmara Üniversitesi, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Anadoluhisarı Kampüsü’nde gerçekleştirilecek panelli ilgili olarak 1903 Cemiyeti’nin yaptığı açıklama şöyle;

“Önce, bir grup spor sever olarak bir araya gelerek Moda Kartalları’nı oluşturduk. Sporun her alanına değerlerimize sahip çıkarak gereken önemi vermek, katkı sağlamak ve olumlu bir fark yaratmak için daha etkin ve geniş katılımlı bir dernek olmamız gerektiğini anladık. Böylece 1903 Cemiyeti’ni kurduk. Şimdi yolumuza daha güvenli adımlarla devam ediyoruz.

Spor, sağlığın, zindeliğin, kardeşliğin, başarma keyfinin, kaybetme olgunluğunun, yardımlaşmanın yani insani tüm değerlerin harmanlandığı bir oluşumdur. Farklı kültür ve inançlar arasında bir köprü niteliğindedir. Spor karşılaşmalarını izlerken tüm sıkıntılardan uzaklaşıp, etik ve ahlaki değerler ışığında kaliteli paylaşımlar hedef alınmalıdır.

Ancak günümüzde spor bazı alanlarda gerçek anlamını giderek yitirmektedir. Özellikle futbolun ‘endüstri’ haline gelmesiyle bu alanda faaliyet gösteren kulüp yöneticileri, teknik direktörler ve futbolcular “aldıkları kadar sunmaya” koşullanmıştır. Karşılıklı çıkar üzerinde şekilenen sözleşmelerde aslolan mutlak yengidir. Hal böyle olunca centilmenlik, dinginlik, sevinç yerini hakarete, kavgaya ve öfkeye bırakmıştır. Futbolda rekabet, savaşla özdeşleşmiştir. 

1903-cemiyeti1903 Cemiyeti olarak yaşanan tüm olumsuzluklara karşın bu karabasandan çıkmanın mümkün olduğuna inanıyoruz. Taraftarın sadece savaş çığlıkları atan gruplardan oluşmadığını, aksine özveri ve hoş görüyle sporun her alanında sportmen duruş sergileyenlerin çoğunlukta olduğunu biliyoruz.  Bu nedenle “Spor ve Şiddet” başlığında düzenleyeceğimiz panel aracılığı ile tüm spor camiasını yaşanan olumsuzluklarla yüzleşmek, çözümler üretmek için bir araya getirmeyi amaçladık.

14 Mayıs, Perşembe günü, Saat 13.30 – 17.30 arasında, Marmara Üniversitesi, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Anadoluhisarı Kampüsü’nde gerçekleşecek olan panelimize konuşmacı olarak Ali Aydın, Cem Dizdar, Fatih Doğan, Gülengül Altınsay ve Hürser Tekinoktay katılacaktır. Panelimizin moderatörlüğünü Gökhan Dinç gerçekleştirecektir.”

Dikkati Çekenler

4 Yorum

  1. Moda kartallarının başarılı çalışmalarına bir yenisi daha geliyor galiba.
    Şimdiden tebrik ederiz.Galip

  2. fb nnin bjk yi yenmesi tüm fenerbahçeliler için çok iii oldu ve fb nin hep kazanmasını alahtan dilerim

  3. fb nnin bjk yi yenmesi tüm fenerbahçeliler için çok iii oldu –

  4. amma ben beşiktaşa çok üzüldüm ama yinede fb liyim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu