Ekonomi HaberleriGündemHaber

Zorlu Center’dan ”Zorlu” teslimat!

Zorlu Center’da tartışmalar bir türlü bitmiyor. İnşaatından imar iznine, AVM’sinden rezidansına kadar her aşamasında yaşananlar Zorlu Center’ı gündemde tutuyor.

Zorlu Center’ın açılışı 3 yıl geciken AVM kısmından sonra milyonlarca dolar vererek rezidansından daire alanlar da bir türlü evlerine kavuşamıyor. İlk erteleme sonrasında Haziran 2013’te evlerini teslim almayı bekleyenlere “Teslimler Haziran 2014’e uzadı” yanıtı verilmişti.
Ancak Haziran’ın üzerinden 2 ay geçmesine rağmen hala evler teslim edilemedi.
Haberturk.com’a konuşan, parasının tamamını ödeyerek Zorlu Center’da ev alan üst düzey bir yönetici şunları söyledi: “AVM kısmının açılışında yaşanan gecikmeler şimdi de evlerin tesliminde yaşanıyor.
Projenin yapımına 2008 yılında başlanmıştı. İlk teslimlerin 2012’de yapılacağı açıklanmıştı. AVM kısmının da ilk olarak 2010 yılında planlanan açılışı 2012 yılına ertelenmişti. Ardından 2013 yılı denilmişti. Ekim 2013’te AVM kısmı açılmasının ardından ev alanlara Haziran 2013 olarak verilen teslim tarihi Haziran 2014’e ötelendi. Ancak o tarihte de evlerimizi teslim alamadık. Teslimatın gecikmesiyle ilgili sorularımıza ise ev sahiplerinin talep ettikleri tadilatlar gösteriliyor.”
584 lüks konutun olduğu Zorlu Center’da 340 metrekare toplam alanlı 4,5+1 şeklinde tasarlanan dairelerin fiyatları 5 milyon 100 bin dolardan başlıyordu.

KENDİSİ DE TAŞINAMAMIŞTI

Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, 2010 yılında yaptığı açıklamada, Boğaz’a taşınmaktan vazgeçtiğini belirterek, “Bebek’te 80 dönüm bir arazi aldım 2.5 yıl önce. Ama evimi de Zorlu Center’a taşımaya karar verdim. Bebek’teki araziye ise çok prestijli 150 odalı bir butik otel yapacağım. Bebek’e bir değer katacak özellikte olacak” demişti.
Aralık 2013’te Ahmet Nazif Zorlu, evini taşıyıp taşımadığı sorusuna “Henüz taşımadım. Taşıyacağız inşallah” yanıtını vermişti.
Zorlu Grubu, 615 bin 885 metrekare inşaat alanı bulunan, 2.5 milyar dolara mal olan Zorlu Center’ı 2007’de 800 milyon dolara Özelleştirme İdaresi’nden aldığı Karayolları arazisine inşa etmişti.

KİRALAR YÜKSEK ZİYARETÇİ AZ

Zincirlikuyu’da büyük umutlarla açılan Zorlu Center’da açılıştan önce AVM’de yer kapmak için biribirleriyle yarışan yatırımcılar hem kiraların yüksekliğinden hem de ziyaretçi sayısının düşüklüğünden şikayet ediyor. Hatta yemek-içme sektöründe faaliyet gösteren bazı şirketler Zorlu Center’daki dükkanlarını kapatma kararı almıştı.

[adrotate banner=”221″]

Kaynak : HaberTürk

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu