HaberSpor Haberleri

Tüzük kongresinde neler görüşülecek? İşte yeni tüzük maddeleri

kongre besiktas akatlarBeşiktaş’ta 5 Mayıs’ta yapılacak Olağanüstü Tüzük Kongresi’nde görüşülecek yeni maddeler ortaya çıktı.

Sabah gazetesinin haberi;

Beşiktaş Tüzüğü’nü değişen Medeni Kanun, Ticaret Kanunu, Dernekler Kanunu ve SPK mevzuatlarına uygun hale getirmek için yapılan çalışmalar büyük ölçüde tamamlandı. Yeni tüzük taslağı 5 Mayıs’taki Tüzik Tadil Kongresi’nde genel kurul üyelerinin oylamasına sunulacak. Beşiktaş açısından “Devrim” niteliğini taşıyan tüzük taslağının ana maddeleri şöyle:

1- Yöne tici sayısı 19’dan 16’ya düşürülecek. Yönetim Kurulu 1 başkan, 10 asil ve 5 yedek üyeden oluşacak.

2- Seçilen başkan üst üste en fazla 2 dönem görev yapabilecek. Seçim süresi 3 yıl olarak kalacak.

3- Yöne ticiler , kulübü borçlandırdıklarında sorumlu olacaklar. Yöneticilikleri bitmiş olsa dahi o dönemle ilgili sorumlulukları devam edecek.

4- Aidat ücreti 1200 TL ‘den 5 bin TL ‘ye çıkarılacak. 26 Haziran’da 2000’den 1200 liraya indirilmişti. Bu indirim sonrası 1850 kişi üye oldu ve beklentilerin gerisinde kaldı.

5- İdari ve Mali Kurullar mart aylarında, seçim kurulları ise mayıs aylarında yapılacak. İdari, Mali ve seçim kongreleri eskiden ocak aylarında yapılıyordu.

6- Derne k ile şirket arasındaki Dernek Yasası ve SPK ilişkisi arasında gerekli düzenlemeler yapılacak. 2004’te değişen Medeni Kanun, Dernekler Kanunu ve SPK tebliğlerine uyumlu hale getirilecek.

7- Divan üyeliğinde, kongrelerde 10 yılı dolduran üyelerin seçimle toplam her kongrede 10 kişi seçilme durumu ortadan kaldırılacak. Divan Kurulu’na seçilme tek şartı 30 yılı doldurmak olacak.

8- Gene l kurulun görevleri arasında vakıf kurmak, buna bağlı olarak olarak ilk, orta ve yüksek öğretim faaliyetlerinin yapılmasına imkan verilecek düzenleme yapılacak.

[adrotate banner=”282″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu