HaberSpor Haberleri

Slaven Bilic; Çok sağlam bir ruh yakaladık!..

Slaven Bilic; Çok sağlam bir ruh yakaladık!.. Ligde liderlik koltuğunda oturan Beşiktaş’ın teknik patronu Bilic: “Sezon başından bu yana çok iyi ve çok sağlam bir takım ruhu yakaladık. Bizim için en önemli nokta da bu. Hem saha içinde hem de dışında yüksek bir takım enerjimiz bulunuyor…” / Beşiktaş Haberleri

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, BJK TV’ye önemli açıklamalar yaptı. Ntvspor’un haberine göre, UEFA Avrupa Ligi ve Süper Lig’deki performanslarından takım içindeki arkadaşlığa kadar birçok konuda değerlendirmelerde bulunan Bilic, “Çok sağlam bir takım ruhu yakaladık” dedi.

Hırvat teknik adam “Takım ve kulüp atmosferi sonuca mutlaka bağlıdır. Sezon başından bu yana çok iyi ve çok sağlam takım ruhu yakaladık. Bizim için en önemli nokta da bu. Hem saha içinde hem de dışında yüksek bir takım enerjimiz bulunuyor” dedi. Bilic bu durumun sebebini ise şöyle açıkladı:

“OYUNCULARLA İLETİŞİMİMİZ ÇOK İYİ” 

“Biz bu sezon oyuncu sayısını çok yüksek tutmak istemedik. Oyuncu sayısını yüksek tuttuğunuzda; eylül-ekim ayları geldiğinde bazı futbolcular oynama şanslarının azaldığını ya da tamamen ortadan kalktığını hissedebiliyor. O zaman da takım ister istemez ikiye bölünüyor. Bunu da engelleyemiyorsunuz.

Kadroda bulunan oyuncu sayısını istediğimiz seviyede tuttuk. Böylece her oyuncumuz kendisini takım için değerli ve önemli bir parçası olarak hissedebiliyor. Ayrıca benim ve teknik heyetteki arkadaşlarımın 2.sezonu. Oyuncular artık bizi iyi tanıyor. Aramızdaki iletişim çok sağlam yolda ilerliyor. Transfer ettiğimiz oyuncular sadece iyi futbolcu değiller. Karakter olarak da çok sağlamlar. Bir de oyuncular, iyi çalışmanın ürününü ciddi rakipler karşısında alınca, size daha çok güveniyor.”

“GRUPTA ŞANSIMIZ OLDUKÇA YÜKSEK” 

UEFA Avrupa Ligi’ndeki performanslarına değinen Beşiktaş Teknik Direktörü, “Performansa baktığımızda çok iyimserim. Fakat bu oyun ve performansla 2 maçtan 2 puandan daha fazlasını çıkarmamız gerekirdi. Grup oldukça sıkışık durumda. Takımlar birbirlerine yakın durumda. Ama biz iyi bir pozisyona yerleştik.

Partizan ile üst üste 2 maç yapacağız. Partizan iyi bir takım.Tottenham ile ilk maçta berabere kaldılar, ikinci karşılaşmada Asteras’a deplasmanda mağlup oldular. Ama şu anda her şey bizim elimizde. Böyle oynarsak, bu performansı devam ettirirsek ve hücumda da daha bitirici davranırsak grupta şansımız oldukça yüksek” dedi.

“OLİMPİYAT STADI BASKI YARATIYOR”

Atatürk Olimpiyat Stadı’nın, oyunlarını olumsuz etkilediğinin altını bir kez daha çizen Bilic “Asteras maçından başlayalım. O maçta 2 puan bıraktık. Olimpiyat Stadı’ndaki olumsuzluklardan çok bahsettik. Böyle bir atmosferde oynadığınızda 1-0 öndeyseniz ve üst üste poziyonlardan yararlanamıyorsanız, bu durum üzerinizde bir gerginlik yaratmaya başlıyor. Asteras maçında da tam olarak bu oldu. Deplasman maçlarında çok daha rahat ve özgüvenli oynuyoruz. Olimpiyat Stadı’nın etkisinden artık bahsetmeye gerek yok. Tüm sezon orada oynayacaksak bunu üstesinden gelmenin yollarını bulmamız gerekiyor” ifadesini kullandı.

[adrotate banner=”326″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu