HaberSpor Haberleri

Simao’nun dramı ve profesyonelliği…

simao cenaze bp

Son haftalarda Beşiktaş’ın en formda futbolcusu olan Simao Sabrosa’nın aynı süreçte yaşadığı büyük sıkıntılar ve acılar herkese profesyonellik dersi veriyor…

Akşam gazetesinin haberi;

Kamil Abitoğlu ve yardımcıları sadece topun çizgiyi geçtiğini görmedi, kıyamet koptu. Büyük bir futbolcunun derin hüznü, baba acısı, profesyonelliği ve fedakarlığı hakem odalarını basma polemiklerinin arasında kimsenin dikkatini çekmedi.

SIMAO’NUN babası Manuel Pereira da Silva Sabrosa’ya geçen yıl karaciğer yetmezliği teşhisi konuldu. Manuel Pereira, temmuz ayından itibaren hastanede tedavi altına alındı. Kötü haber iki hafta önce geldi. Simao’ya babasının artık tedaviye cevap vermediği ve her an hayatını kaybedebileceği söylendi.

BEŞİKTAŞ teknik heyeti, ‘Ülkene git. İstediğin kadar izin yap. Babanı son kez gör’ dedi. Beşiktaş’a transfer olduğu günden beri profesyonelliği ile herkese örnek olan Simao, takımına saygısından dolayı ‘Hayır’ dedi, takımı bu zor dönemde yalnız bırakmayacağını söyledi. Büyükşehir maçındaki frikiği ve Karabük maçında Deumi’nin kendi kalesine attığı golü hazırlamasının ardından herkes büyük bir sevinç yaşarken Simao’nun aklında ise sadece babası vardı.

SCHUSTER, Karabük maçının ardından herkese iki gün, Portekizli yıldıza ise üç gün izin verdi. Simao, babasını görmek için Portekiz’e giderken acı haberi aktarma yaptığı Madrid havalimanında aldı. Babası 60 yaşında hayatını kaybetmişti. Yıkıldı. Vila Real’deki cenaze sırasında ayakta duramıyordu. Psikolojik yardıma muhtaç hale geldi. Zor gününde boşanmak üzere olduğu eşi Filipa da Simao’yu yalnız bırakmadı.

BABASINA son görevini yerine getiren Simao, ekstra izin yapmayacak. Yas tutmasına karşın bugün İstanbul’a gelecek ve antrenmana çıkacak. Simao’nun babası Manuel Pereira da Silva Sabrosa’nın Vila Real’deki cenaze törenine yaklaşık 150 kişi katıldı. Portekizli yıldızın ayrılmak üzere olduğu eşi Felipa da henüz boşanmadığı kocasının yanında yer aldı. Benfica Kulübü de Simao’ya başsağlığı mesajı gönderdi. Simao-Felipa çiftinin boşanmak için hukuki süreci devam ediyor. Çiftin çocukları ise Felipa ile birlikte Portekiz’de yaşıyor.

Yeğeni de boğulmuştu

Son olarak babasını kaybeden Simao’nun hayatı trajik olaylarla dolu. 15 Mart 2009’da dört yaşındaki yeğeni Diogo boğularak hayatını kaybetmişti. Yuvası da yıkılmak üzere olan Simao, art arda gelen bu dramatik olaylara karşın dirayetini hiç kaybetmiyor. Portekizli futbolcu, sahaya çıkıp formasının hakkını vermeye çalışıyor. Taraftarlar da Simao’ya ‘Beyaz Nouma’ gözüyle bakmaya başladı.

[adrotate group=”74″ banner=”79″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu