
Sergen Yalçın: Rosier’i tanımıyordum
Beşiktaş’ın eski teknik direktörü Sergen Yalçın, yorumculuk yaptığı Kafa Sports’da Rachid Ghezzal ve Valentin Rosier ile dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
Sergen Yalçın, “Doğruyu söylemek gerekirse, Valentin Rosier geldiğinde onu tanımıyordum. ‘Böyle bir sağ bek aldık, iyi oyuncu’ dediler. Ben de ‘İyiyse oynatırım, iyi değilse geldiği gibi gider’ dedim.
“Rachid Ghezzal’ı kendim izleyip aldım. O zaman Rachid Ghezzal’ı, Valentin Rosier’i Türkiye’de kimse tanımaz. Geçsinler o işleri.
“VALENTİN ROSİER DÖRDÜNCÜ SAĞ BEKTİ”
“Bu iki oyuncunun da Beşiktaş’a ihtiyacı vardı. Valentin Rosier, Sporting Lizbon’un dördüncü tercihi olan bir sağ bekti; antrenmana bile çıkmıyordu. Rachid Ghezzal da Leicester City’de kadro dışıydı. İkisi de aç oyunculardı ve o sezon gerçekten çok mücadele ettiler”
“VALENTİN ROSİER, TAKIMI KARIŞTIRAN İSİMDİ”
“Ancak sezon bittikten sonra yönetime verdiğim raporda, ‘Bu iki oyuncunun da bonservisini almayın’ dedim. Çünkü bu iki oyuncu da Beşiktaş’ı kullanmaya kalktılar. Biz o sezon onlardan alabileceğimiz katkıyı zaten almıştık. Rosier konusunda çok nettim. Şampiyonluktan sonraki sezon takımın karışmasının en büyük nedenlerinden biri Rosier’di”