Politika Haberleri

BDP yine gerilimi yükseltiyor! “Dörtyol’a gideceğiz”

selahattin demirtas grupHatay’ın Dörtyol ilçesinde yaşanan olayların ardından gerilim yavaş yavaş azalırken, sakin ortamı alevlendirecek açıklama Barış ve Demokrasi Partisi’nden (BDP) geldi.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, bir basın toplantısı düzenleyerek yarın sabah milletvekilleriyle birlikte Hatay’ın Dörtyol ilçesinde gideceklerini açıkladı.

İnegöl ve Dörtyol’da yaşanan olayların ardından yaptıkları girişimlere cevap verilmediğini iddia eden Demirtaş, “Dörtyol’da 4 gündür devlet yok, devleti harekete geçiremiyoruz. Dörtyol’da yaşananların bir grup öfkeli insan tepkisi olmadığını hükümetin tepkisinden anlamış bulunmaktayız. O bölgede partililerimiz hedef alınıyor ve bu bilinçli bir hareket olarak hayata geçiriliyor” diye konuştu.

Selahattin Demirtaş, olayların siyasi zeminini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın hazırladığını da öne sürerek BDP’nin doğrudan hedef haline getirildiğini, parti binalarının yağmalanıp yakıldığını söyledi.

Etnik kimliği Kürt olduğu için insanların işyerlerinin yakıldığını, hükümetin tehlikeli bir oyun oynadığını dile getiren BDP Genel Başkanı, “Hükümet PKK’ye karşı Kürt halkını rehine olarak tutuyor ve şantaj yapıyor. Koskoca bir hükümet kendi yurttaşlarına rehine muamelesi yapıyor. Dörtyol’da polis Kürtlere karşı yapılan linç girişimlerini seyrediyor, bazen destekliyor hatta. İçişleri Bakanı dün Adana’da olmasına rağmen 3 gündür yanan Dörtyol’a uğramıyor bile. Bu, bugüne kadar Maraş’ta, Sivas’ta sergilenmiş olaylardan çok daha derin bir olay olarak görülüyor. Ciddi barış girişimlerinde bulunamazsa kaygımız o ki hükümet onu sürdürecek. Bu bir hükümet politikasıdır. Sırf Kürt olduğu için insanlar saldırıya uğruyor. Partimiz de orada yaşayan Kürtler yaşanan çatışmalarda hayatını yitirenler için acı duyuyor. Hükümet bu konuda derhal çıkıp açıklama yapmalıdır” dedi.

DÖRTYOL’A GİDİYORLAR

Dörtyol’da çıkan olayların durması için girişimlerde bulunduklarını ifade eden Demirtaş şunları söyledi:

Biz BDP olarak orada bir katliamın gerçekleşmesini de izleyecek değiliz. Gülten Kışanak’la birlikte yarın sabah 6’da Diyarbakır’dan Dörtyol’a gideceğiz. Buradan herkese çağrı yapıyoruz: Yarın hep birlikte gidelim Barış mesajımızı götürelim. Barış ve sükuneti bizler tesis edelim. Bugün de bir heyetimiz Dörtyol’u ziyaret edecek. Bundan sonra da böyle bir olayın yaşanmaması için çaba sarf edeceğiz. Benzer bir olayın yaşanması halinde halkın sahipsiz olmadığını göstereceğiz. Ateşle oynanıyor. Çocuk oyuncağı değil. Başbakan çıksın açıklasın. Bu işin sorumlusu BDP değildir. Yaşanan çatışmaların sorunlusu BDP değildir. Biz bütün iyi niyetimizle barışı gerçekleştirmeye çalışıyoruz.

[adrotate group=”38″]

Dikkati Çekenler

Bir Yorum

  1. Yazık sizlere yazık dış güclerden aldığı destekle memleketini satan kendi halkını ve etnik kimliğini 2. sınıf insan muamelesi yapan bir bilgi ve beceri kapasitesi olmadan sadece saf ve temiz ırklarını kullanan siz aciz insanlar vaz gecin bu şerefsizlikten onurlu ama fakir olun ama en azından şerefiniz sağlam olsun aciz insanlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu