Haber

“Vizesiz Yunanistan” müjdesi

akropolis gece613

Yeşil pasaport sahipleri Yunanistan’a vizesiz giriş yapabilecek.

Yeşil pasaport sahipleri bugünden itibaren kara, deniz ve havayolu ile Yunanistan’a vizesiz seyahat edebilecek. Tayyip Erdoğan 13- 15 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirdiği iki günlük Atina ziyareti sırasında Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu ile Yeşil pasaport sahibi Türk vatandaşlarının Yunanistan’a vizesiz giriş hakkını sağlayan protokolu imzalamıştı.

Protokolun imzalanmasının ardından vizesiz geçişleri bekleyen yeşil pasaport sahipleri, bugünden itibaren Yunanistan’a günü birlik yada konaklamalı olarak vizesiz geçiş hakkına sahip oldu.

Yunanistan’ın Edirne Konsolosluğu’ndan yapılan yazılı açıklamada, tüm gümrüklerde biyometrik pasaportların tanıtıldığı belirtilerek, ”Hususi (yeşil) pasaport sahipleri, artık Yunanistan’a vizesiz seyahat edebilir” denildi.

AVANTAJLI FİYAT VE MEMNUNİYET GARANTİLİ YUNANİSTAN TURLARI İÇİN TIKLAYIN!

Yapılan resmi açıklama ile birlikte yeşil pasaport sahipleri Yunanistan’a vizesiz geçiş yapabilecek ancak, lacivert pasaport sahipleri Yunanistan vizesi almak zorunda. Yeşil pasaporta vizenin kalkmasıyla, özellikle Bodrum, Marmaris, Ayvalık’tan feribot ile geçilebilen Yunan Adalarına yoğun bir talep yaşanacağı tahmin ediliyor.

Yeşil pasaporta vizenin kalkmasıyla gündeme gelen diğer bir konu da 48 saatlik Yunanistan ziyaretlerinde Türk vatandaşlarından vize istenmemesi. Türk vatandaşlarının 48 saate kadar olan Yunanistan seyahatlerinde vizenin kaldırılması için çalışmalara başlandı.

Dikkati Çekenler
[adrotate group=”51″] [adrotate group=”58″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu