Haber

Şehit Birol Mutlu Kayseri’de uğurlandı (Video)

sehitt ailesii613

Hakkari’nin Yüksekova İlçesi Dağlıca Bölgesinde PKK’lı teröristlerin döşediği mayının patlaması sonucu yaşamını yitiren Uzman Çavuş Birol Mutlu (40) Kayseri’de yaklaşık 6 bin kişinin katıldığı törenin ardından toprağa verildi.

Cenazeye katılan Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, olası bir saldırıya karşı koruma ordusunun arasında cenaze namazı kıldı.

Cenazeye katılacaklar, caminin içine ve avlusuna bariyerlerden geçirilerek tek tek aranarak alınırken, yakın binalarda keskin nişancılar ve video çekimi yapan sivil polisler yerleştirildi. Gerek cami avlusunda gerekse Garnizon Şehitliği’nde de önlemler alındı. Cenaze törenine ve şehitliğe, basın mensupları da Valilik’ten verilen özel kartlarla alındı.

[media id=159 width=600 height=340]

Cenaze törenine Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, TBMM Grup Başkanvekili ve Ak Parti Kayseri Milletvekili Sadık Yakut, Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Vali Mevlüt Bilici, Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Parti’li Mehmet Özhaseki, Kayseri Garnizon Komutan Vekili Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Murat Kırkaya kent protokolü ve üst rütbeli subaylar katıldı. Şehidin törenine, kızı Duygu’nun da okuduğu Fatih Karcı Lisesi öğrencileri de Türk bayrağı açarak katıldı.

Şehit Uzman Çavuş Mutlu’nun cenazesi, Hunat Camisi’nde öğlen namazının ardından Müftü Şaban İşlek’in kıldırdığı namazından sonra, top arabasına konulup Garnizon Şehitliği’ne götürüldü.

Şehidin oğlu Berkan, şehitliğe top arabasının üstünde babasının Türk bayrağına sarılı tabutuyla birlikte gitti. Ardından Uzman Çavuş Mutlu’nun cenazesi, gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Dikkati Çekenler

12 Yorum

  1. Urla’daki görev arkadaşlarının duaları seninle Birol. isteyerek ve gönüllü olarak oraya gitmiştin,şehitlik mertebesine eriştin.Nur içinde yat.

  2. Beraber görev yaptığım değerli bir abimdi.Tamam vatan için herşey feda.İnsan ama demeden edemiyor.Kardeşim medya medya değil.Adamın uçkuru bizim şehidimizden daha mı kıymetli.Adam kaç gündür gündemde.Bırakın bu işi dağlarda ömrü geçmiş vatan için canını feda etmiş BİROL abim hiç anılmıyor.Bu nasıl iştin vatan ne hale geldi.Ben siyasetçilerin vatanı düşündüğünü hiç sanmıyorum.Olan yine garibana oluyor.Medya maalesef adamların maşası olmuş.Bazen diyorum bu vatan düzelir mi? ALLAH yardımcımız olsun.Adamı 18 sene haklarını vermeden dağlarda gezdirdiniz.Adamı adam yerine koymadınız.Peki cenazesine neden gittiniz.Tabi o İnşaallah huzur içinde.Çünkü vatan için görevini yaptı.Ama siz düşünün vatanı yiyenler.Siz düşünün ahlaksız siyasetçiler.Unutmayın her nefis ölümü tadacaktır.O zaman kim zerre kadar iyilik yaptıysa lehine kim de zerre kadar kötülük yaptı ise alehine olanı görecektir.ALLAH müminleri korusun.Mekanın cennet olsun BİROL abim.

  3. bu şehit verdigimiz yeter bu hükümet uyansın elbette kendilerinin canı yanacak vatan sagolsun diye hep fakir çocuklarımı ölecek

  4. arkadasıma sonuna kadar katılıyorum mekanın cennet ruhun sad olsun sehidim.Rabbim ailesine sabır versin.en güzel mertebeye ulastın ama kimsenin umrunda degil kayseri 4. sehidini verdi nerde bu devlet duyun artık sesimizi sabrımız kalmadı artık ya siz çözün bu sorunu yada bırakın bizler çözelim serefsizlere boyun egmeyin artık yeterrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

  5. şehit arkadaşım birol nur içinde yat kederli ailesine baş sağlığı diliyoruz kilis ten tacettin yayla ve eşi

  6. Şehitlerimizin kanı yerde kalmıyacak.Şehitler asla ölmez Vatan Bölünmez.Bu vatan Şerefsizlere asla verilmez.Zengin çocukları batıda rahat rahat askerlik yaparken doğuda fakir ailelerin çocukları canla başla vatanı için canını veriyor.ZENGİN ÇOKCUKLARINA ŞEHİTLİK NASİP OLMAZ SÖZÜM ANLAYANLARA

  7. mrb.şehit uzman çavuş birol MUTLU ile 3 yıl aynı yerde görev yaptım değerli bir arkadşımdı görevini ve vatanını çok severdi. acı haberi duyunca çok üzüldüm. birol kardeşimize allahtan rahmet mekanı cennet olsun. kederli ailesine sabır diliyorum.

  8. benım kıymetli arkadaşım içim yandı daglıcada senınle bereber aylar geçirdik beraber yedik içtik O allahınbelası Daglıca senı ebediyet unutmayacak ve bende benım gibi turkıyede

  9. birol uman çauş izmir urlada benim komutanımdı askerlerini hiç üzmeyençok iyi birisiydi komutanıma ALLAH dan rahmet elemli ailesinede baş sağlığı diliyorum.komutanım sizrahat uyuyun kanınız yerde kalmayacaktır inanın. ruhunuz şad mekanınız cennet olsun.

  10. şehit birol mutlu benim arkadaşımın babası arkadaşımda berkan mutlu isteyen facebooktan baksın

  11. çok üzüldüm şehit birol benim yakından arkadaşımdı oğlu berkanda benim oğlumun yakın arkadaşıdır bu arada şakir kanıtlamanı gerektirecek bir şey yokk

  12. 1985.4 ASKERDÎM VE BENÎM TAKIM KOMTANIMDI BABA KOMUTANDI ŞEHÎDÎM SENÎ RAHMETLE ANIYORUM MEKANIN CENNET OLSUN.RABBÎM AÎLESÎNE VE YAKINLARINA VE ONU TÛM SEVENLERE SABIR VERSÎN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu