GündemHaber

“Sahte çürük raporu” soruşturmasında Sibel Çarmıklı da şüpheli

sibelcarmiklikoyici613

2009 Mart ayında yapılan yerel seçimlerde AKP’den Beşiktaş Belediye Başkan adayı olan Sibel Çarmıklı ve oğlu Murat Can Çarmıklı, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen “sahte çürük raporu” soruşturmasında şüpheli olarak yer alıyor.

8’i tutuklu 17 şüpheli hakkında hazırlanan ve geçtiğimiz hafta tamamlanan iddianame, onay için İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Turan Çolakkadı’ya gönderildi.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın “müşteki” olarak yer aldığı iddianamede, Askeri Hâkim Albay Ahmet Zeki Üçok’un yanı sıra son yerel seçimlerde Ak Parti’nin Beşiktaş Belediye Başkan adayı Sibel Çarmıklı ve oğlu Murat Can Çarmıklı da şüpheliler arasında yer alıyor. Soruşturma kapsamında Genelkurmay Adli Müşaviri Tuğgeneral Hıfzı Çubuklu’nun adı “şüpheli” olarak geçmişti. Ancak, hakkındaki soruşturma dosyası soruşturmayı yürüten savcılıkça “görevsizlik kararı” verilerek Ankara’ya gönderilmişti. Çubuklu’nun adı iddianamede yer almadı.

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Hikmet Usta tarafından hazırlanan ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği’ne sunulan 204 sayfalık iddianamede, tutuklu şüpheli olarak Murat Tugay Tepe, Hakim Albay Üçok, emekli astsubaylar Ömer Uçar, Erdem Kılıç, İsmail Es, yemek fabrikası sahibi Fehmi Suna, halkla ilişkilerci Tahir Mete Turan, kameraman Taylan Özgün Düşko yer aldı.

Soruşturma kapsamında Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na ait “satılamaz” şerhi bulunan bir arazinin satın alınabilmesi için Albay Üçok’la rüşvet pazarlığı yaptığı iddia edilen, soruşturma kapsamında gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan iş kadını Sibel Fatma Çarmıklı ve oğlu Murat Çarmıklı’nın da iddianamede şüpheli olarak yer aldığı öğrenildi. Bir diğer şüphelinin ise Askeri Yargıtay Hâkimi Binbaşı Mehmet Çelik olduğu belirtildi.

Tuğg. Hıfzı Çubuklu ile bazı albay ve adli müşavirlik çalışanlarına ait olduğu ileri sürülen bir ses kaydında, Çubuklu ve ekibinin Albay Üçok ile ilgili savcılığa gönderilecek belgeler arasında temizlik yaptıkları iddia edilmişti. “Delilleri yok ettiği” öne sürülen Çubuklu’nun, Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne gelerek ifade vermesi beklenmiş ancak Çubuklu ifade vermemişti.

17 şüpheliye yönelik 60 eylemin anlatıldığı iddianamede, sanıkların usulsüz şekilde yüksek miktarlarda kazanç sağladıkları öne sürüldü. İddianame, İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Turan Çolakkadı’nın incelemesinin ardından UYAP üzerinden seçilecek bir mahkemeye gönderilecek.

İddianamede Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın da “müşteki” sıfatıyla yer aldığı öğrenildi. Yıldırım, soruşturma kapsamında İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne giderek ifade vermişti. Yıldırım’ın, 2006 yılında yaptığı ikinci defa “Görevi bırakıyorum” açıklamasının ardından bazı konularda tehditler aldığı, başkanlığa devam etmesi halinde bu tehditlerin gerçeğe dönüşeceği iddialarında bulunulmuştu.

Spor yorumcusu Erman Toroğlu, Yıldırım’ın çürük raporuyla tehdit edildiği iddiasını gündeme getirmişti. “Sağ kalça çıkığına dayalı bacak kısalığı” nedeniyle çürük raporu alarak askerliğini yapmadığı iddia edilen Yıldırım için Milli Savunma Bakanlığı da açıklama yapmıştı. Bakanlık açıklamasında Yıldırım’ın “Askerlik Kanunu’nun çürük raporunu düzenleyen 10. Maddesi’ne atıf yaparak askerlik hizmetinden muaf tutulduğu” ifadelerine yer verilmişti.

[adrotate group=”72″ banner=”73″] [adrotate group=”54″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu