Haber

Şahintepe’de Cemevine saldırı!

sahintepe olaylarr613

İstanbul Başakşehir Şahintepe Mahallesi’nde bir grup terör örgütü sempatizanı, cemevini ve Alevi vatandaşların yaşadığı evleri taşladı.

Yola barikat kuran ve barikatı ateşe veren grup çevik kuvvet polislerinin olay yerine gelmesiyle birlikte çevre sokaklara dağıldı. Olayın duyulmasıyla birlikte Alevi vatandaşlar sokaklara dökülerek olay çıkartanları aramaya başladı.

VELİ BABA CEMEVİ TAŞLANDI

Alınan bilgilere göre yaklaşık 200 PKK’lı terörist Mert Sokak’ta bulunan Veli Baba Cemevi’nin önüne gelerek taş ve sopalarla araçlara ve evlere saldımaya başladı. İstanbul caddesini savaş alanına çeviren grup Cemevi’nin de camlarını kırdı.

Polisin gelmesiyle grup ara sokaklara dağıldı. Cemevinin taşlandığını duyan Alevi vatandaşlar sokağa döküldü. Ellerine sopa alan vatandaşlar sokak sokak gezerek diğer grubu aradı.

Alevi vatandaşların Kürtlere ait bazı evlere taş atması üzerine bu kez de Kürt vatandaşlar toplanmaya başladı.

İki grup arasında barikat kuran çevik kuvvet ekipleri Alevi ve Kürt vatandaşların birbirine saldırmasını önlemeye çalıştı.

Polisin uyarıları sonucu iki grup da bir süre sonra dağıldı.

Cemevi görevlileri, 60-70 kişilik bir grubun PKK lehine sloganlar atarak sokağa geldiğini ifade ederek taş ve sopalarla cemevine saldırarak ev ve araçların camlarını kırdıklarını söyledi.

Alevi ve Kürt vatandaşların karşı karşıya gelmesi üzerine Alevi gruptan bir kadın Kürt vatandaşların yanına giderek “Biz kardeşiz. Bizi karşı karşıya getirmeye çalışıyorlar” diyerek karşı grubu sakinleştirmeye çalıştı.

[adrotate group=”38″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu