HaberJorge MendesNe Oldu ?Spor Haberleri

Rüştü’nün açıklamaları Beşiktaş’taki menajer oyunlarını gözler önüne serdi

rüstü basin toplantisiBeşiktaş’ın tecrübeli kalecisi Rüştü Reçber’in Guti’nin oynatılmaması konusunda yaptığı açıklamalar gündemdeki yerini koruyor. Kurt kaleci Rüştü, Beşiktaş’taki menajer savaşlarını mı kastetti?

Quaresma, Simao, Almeida, Bebe, Alves ve Sidnei, Jorge Mendes’in adamları. Rogon’a kayıtlı Fabian Ernst ile Roberto Hilbert oynamıyor, Fink gönderildi. Kadroya giremeyen Guti Hernandez ise Alman kökenli G.A.S şirketinin futbolcusu.

Beşiktaş’ın tecrübeli file bekçisi Rüştü Reçber’in önceki gün TRT Spor’da Guti için söylediği sözler siyah beyazlı camiada bomba gibi patladı. Uzun süredir forma giyemeyen, sürekli özel hayatı ön plana çıkarılan, hatta satılması bile gündeme gelen İspanyol yıldıza Rüştü’nün verdiği destek sözlerinin şifresi de ortaya çıkıyor. Ortalıkta dolaşan iddialar yenilir yutulur cinsten değil.

Vatandaşlarını koruyor mu?
Schuster döneminden bu yana Beşiktaş’a transfer edilen futbolcuların Mendes’in menajerlik şirketinden gelmesi, teknik direktör Carvalhal’ı da ilk onbirde oynattığı futbolcuların tercihinin bu yönde olduğu iddialarını kuvvetlendirdi.

Formsuz olmasına karşın, Simao, Quaresma, Almedia, Fernandes gibi ilk onbirde tercih edilen isimlere, zaman zaman Sidnei’nin dahil olması aslında bir sürpriz değil. Bebe sakatlanmasaydı şimdi o da ilk onbirde idi. Alves de yakın zamanda Mendes’in adamı olarak ilk onbirde boy gösterecek. Şu ana kadar forma giymeme nedeni ise, medyanın sürekli olarak, “Kim bu oyuncu. Nereden çıktı?” haberlerinin yer alması ve formsuz oluşu. Bilindiği gibi Mendes’in Türkiye ayağıda bir diğer menajer Ahmet Bulut.

Alman futbolcular Rogon şirketinin adamları
Geldiği günden bu yana Beşiktaş’a verdiği katkı ve iki kupa kazanılmasında büyük rol oynayan Ernst’in, Hilbert ile birden bire kesilmesinin ardında da Mendes’in parmağının olduğu iddiasını güçlendiriyor. Rogon şirketinin bir başka ismi olan Fink ise Samsunspor’a verilmişti.

Schalke’de doğru dürüst süre almamasına karşın santrfor bolluğunda tranfser edilen Edu’ya talih kuşu kondu. Almedia’nın Maccabi maçında sakatlanıp 25 gündür sahalardan uzak kalışı, Mustafa Pektemek’in istenilen düzeye gelmemesi ile Edu forma buldu. Halbuki o Mendes’in adamı değil, Ernst, Hilbert ve Fink’in menajerlik şirketi olan Rogon’a bağlı..

Guti Hernandez’in durumu çok ilginç
Yaklaşık 1.5 aydır özel hayatı ile gündeme gelen sürekli medyada sevgilileri ile görüntülenen ve bu kaynakların yönetim endeksli olması bir başka iddiayı da beraberinde getiriyor. Guti Almanya’nın gözde menajerlik şirketi G.A.S’a bağlı. Rüştü’nün TV’de Guti için sarfettiği, “Kalitesi tartışılmayacak bir oyuncu. Takımın böyle tecrübeli bir yıldıza ihtiyacı var. Ben mesajı verdim” sözleri menajerlik savaşlarını ortaya çıkaran iddialar arasında yer alıyor.

Yönetim olaya el koyacak mı?
Rüştü’nün bu sözlerinden sonra yönetimin Guti lehine hareket geçmesi ve olaya el koyması bir başka beklenti. Bu çıkıştan sonra Carvalhal’ın Rüştü ile baş başa görüşmesi de, Guti’nin kısa zamanda forma kapması gerekliliğini de ortaya koyuyor. Bir diğer mesaj ise takımın Portekizli futbolcularına gitti. Bilindiği gibi Q7, Guti ile kaptanlık konusunda atışmış ve pazubandı kapmıştı. Rüştü’nün açıklaması sorunları bir kez daha su yüzüne çıkardı.

Hürriyet

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu