HaberSpor Haberleri

Olmayınca olmuyor! / Beşiktaş: 1 – Trabzonspor: 1

besiktas trabzon faulSpor Toto Süper Lig’de Beşiktaş Trabzon maçında müthiş bir heyecan yaşandı. İyi mücadele eden Beşiktaş, fırsatları harcayınca bir puana razı oldu.

Stat: Fiyapı İnönü
Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun
Beşiktaş: McGregor 5, Hilbert 6, Sivok 5, Ersan Gülüm 5, Uğur Boral 5, Holosko 5 (Dk. 73 Mehmet Akyüz ?), İbrahim Toraman 6, Fernandes 7, Oğuzhan Özyakup 6, Almeida 5, Batuhan 3 (Dk. 46 Olcay Şahan 6)
Trabzonspor: Onur 8, Zeki Yavru 5, Mustafa Yumlu 5, Bamba 6, Emerson 5, Yasin 5 (Dk. 85 Janko ?), Zokora 6, Soner 5 (Dk. 61 Barış Özbek 4), Olcan 6, Sapara 7 (Dk. 74 Volkan Şen ?), Halil Altıntop 5
Goller: Dk. 45 Sapara (Trabzonspor), Dk. 55 Fernandes (Beşiktaş)
Sarı kartlar: Dk. 6 Soner Aydoğdu, Dk. 63 Sapara (Trabzonspor), Dk. 45 Ersan Gülüm, Dk. 63 Oğuzhan Özyakup (Beşiktaş)

Beşiktaş Trabzon maçı dakikaları

15. dakikada Sapara’nın cezaalanı içine kullandığı serbest atışta kaleci McGregor’un tokatladığı top, Bamba’nın göğsüne çarpıp kaleye doğru yöneldi. Ancak meşin yuvarlak az farkla yandan auta çıktı. 23. dakikada ev sahibi ekip etkili geldi. Bu dakikada orta alanda Bamba’nın hatasında topu kapan Fernandes, üç kişinin arasından sıyrılıp vuruşunu yaptı. Ancak meşin yuvarlak kaleci Onur’un ellerinde kaldı. 40. dakikada Batuhan’ın pasında cezaalanı önünde topla bulaşan Oğuzhan’ın sert şutu az farkla oyun alanı dışına gitti. 45. dakikada konuk ekip öne geçti. Bu dakikada ortaalandan başlayan atakta Sapara, sağ kanatta Yasin’i kaçırdı. Yasin’in geriye çıkardığı topu Sapara topuğu ile filelere gönderdi. 0-1. Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Beşiktaş Trabzon maçı ilk yarısı bordo mavililerin 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

Beşiktaş Trabzon maçı dakikaları (İkinci Yarı)

55. dakikada Beşiktaş beraberliği yakaladı. Bu dakikada sol çaprazdan kullanılan serbest atışta Fernandes, düzgün bir vuruşla kaleci Onur’u avladı ve Beşiktaş Trabzon maçı skoruna denge geldi. 67. dakikada İbrahim Toraman’ın pasında Fernandes, çapraza kaçan Olcay’ı gördü. Olcay, cezaalanı içinde meşin yuvarlağı ayağından fazla açınca zamanlaması iyi olan Onur, tehlikeyi uzaklaştırdı. 69. dakikada Beşiktaş etkili geldi. Bu dakikada Fernandes’in pasında savunmanın arkasına sarkan Almeida’nın yakın mesafeden vuruşunu kaleci Onur çıkardı. 90+3. dakikada Hilbert’in kendi yarıalanından uzun pasında savunmanın arkasına koşan Olcan, topu kontrol etti. Genç futbolcu kaleci Onur ile karşı karşıya kaldığı anda vurdu. Meşin yuvarlak, kalecinin ayağına çarparak kalenin az farkla yanından oyun alanını terk etti. Bu pozisyonun ardından Cüneyt Çakır maçı bitirdi ve Beşiktaş Trabzon maçı 1-1 sona erdi.

Beşiktaş Trabzon maçı sonrası görüşler

Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba, Trabzonspor karşısında ortaya koydukları mücadele ile kazanma direncini ve takımdaşlığı kazandıklarını söyledi. Spor Toto Süper Lig’de Trabzonspor’la 1 – 1 berabere kalan Beşiktaş’ta teknik direktör Samet Aybaba, açıklamalarda bulundu.

Samet Aybaba, “İlk yarı dengeli bir oyundu. Her iki takım da gol atabilirdi, pozisyonlar da buldu. 45. dakikada enteresan bir gol yedik. Hep böyle goller yiyoruz zaten. İkinci yarı tamamen oyun değişti. Bizim takım çok istedi. Oyuncularımızın üstünde büyük baskı var. 3 maçtır kaybeden takım görüntüsünde. Bu kaybedilen maçlarda şans faktörünün ne kadar önemli olduğunu herkes biliyor.” şeklinde konuştu.

İkinci yarı futbolcularının kazanmayı çok istediğini anlatan Samet Aybaba, “Benim için en aklımda kalan sahne 93. dakikada kaçan golden sonra 5 – 6 oyuncumuzun yerde yatmasıydı. Biz bir takım olduk. Puan sıralamasında bazı şeyleri doğru yapamadık. Şanssızlıklar ve hatalar var; ama biz bundan sonra maçları kazanabilecek direnci, takımdaşlığı ve birlikte hareket etmeyi kazandık diye düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

Orta sahada forma şansı verdiği Oğuzhan’ın bundan sonraki karşılaşmalarda forma giymesinin kendisine bağlı olduğunu dile getiren Aybaba, Batuhan’ın ise şansını iyi kullanamadığını söyledi.

Aybaba, Batuhan hakkında, “Bu bir daha şans bulamayacak anlamına gelmiyor.” diye konuştu.

Beşiktaşlı futbolcu Fernandes de “İlk yarı kora kor bir mücadele oldu. Hatalı bir gol yedik. İkinci yarı galibiyete inandık. Daha da iyi oynadık. Galibiyeti hak eden taraftık. Berabere kaldık, az da olsa bu mücadelemiz moral aşıladı. Önümüzdeki hafta Kasımpaşa maçını kazanmak istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Hafta arasında takım arkadaşlarına verdiği yemek davetiyle ilgili olarak da Fernandes, “İdmana geç kaldığım için ceza yiyecektim. Benim de aklıma futbolculara yemek ısmarlamak geldi ve takıma yemek verdim.” ifadelerini kullandı.

Takım kaptanı İbrahim Toraman ise kendileri için önemli bir karşılaşmayı geride bıraktıklarını kaydederek, şöyle konuştu: “ Maça iyi başladık ve iyi mücadele etmeye çalıştık. İlk yarının sonlarına doğru şanssız bir gol yedik. Devre arasında daha iyi mücadele etmemiz gerektiğini konuştuk. İkinci yarı galibiyeti hak ettiğimizi düşünüyorum. Trabzonspor sonuçta iyi bir takım. Ligin iyi takımlarından bir tanesi. Gelecek haftalarda mücadelemizi skora da yansıtarak devam edeceğimize inanıyorum.”

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Beşiktaş ile 1-1 berabere kaldıkları karşılaşmada ilk yarı soğuk kanlılıklarını koruyamadıklarını söyledi.

Spor Toto Süper Lig’de Beşiktaş’la yaptıkları ve 1 – 1 beraber kaldıkları maçın ardından açıklamalarda bulunan Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, ”Yediğimiz gole kadar, oyun tarzında sıkıntı yoktu. Sadece biraz yavaş oynadık ve geriye paslar yaptık. Özellikle ilk yarıda bunu daha faza yapabilseydik, rakip de tedirgin olduğu için daha fazla pozisyon bulup, golü atabilirdik. 1-0’dan sonra oyunun lehimize gitmesini beklerken, golden sonra oyun içinde kopmalar ve yorgunluklar başladı. Beşiktaş da kendi evinde oynamanın ve taraftarının desteğiyle ikinci yarı oyuna ağırlığını koydu. İlk bölümde biraz soğukkanlı olabilseydik, maçı lehimize çevirebilirdik. on bölümdeki oyun beni üzdü.” diye konuştu.

Trabzonsporlu futbolcu Zokora ise “Bu akşam karşımızda kazanmak zorunda olan bir Beşiktaş vardı. Taraftarların desteği ile şevkle oynadılar. İlk yarı ağırlığımızı ortaya koyduk. İkinci yarı ise Fernandes’in kalitesini gösterdi ve oyunun kontrolü Beşiktaş’ın eline geçti. Oyuna ağırlığımızı koyduğumuzu düşündüğümüzde 2 puan kaybettik. Bir taraftan da kazanmak zorunda olan bir takıma karşı alınmış 1 puan kazanç olarak görebiliriz.” şeklinde konuştu.

Sapara da ilk yarı gayet iyi oynadıklarını belirterek, şu ifadeleri kullandı: “Devrenin sonunda da bir gol attık bu da bize büyük bir avantaj getirdi. İkinci yarı da rakibimize geri dönmeleri için imkan verdik. Sonuçta iki puan kaybettik.”

[adrotate banner=”269″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu