Haber

Obama ile dalga geçen komutan görüşme masasında

obama mcchrystal gorusmesi613

Afganistan’daki NATO güçlerinin ABD’li komutanı General McChrystal, bir söyleşide Barack Obama ve ekibiyle dalga geçince Washington’a çağrıldı.

Beyaz Saray, Obama’nın kendisine ‘hayal kırıklığı’ diyen McChrystal’a ‘çok kızdığını’, generalin ‘kovulması’ da dahil her seçeneğin masada olduğunu açıkladı.

mcchrystal2McChyrstal ile Washington’da görüşecek olan Barack Obama, komutanı görevden alıp almama kararını kendisiyle yüzyüze görüştükten sonra vereceğini belirtti.

Afganistan’daki güçlerin komutanı Orgeneral Stanley McChyrstal’ın, Rolling Stones dergisine verdiği mülakatta, Obama’nın kendisini hayal kırıklığına uğrattığını söylemiş, Amerika’nın Kabil Büyükelçisi Karl Eikenberry tarafından ihanete uğradığını hissettiğini belirtmiş ve Amerikan Başkan Yardımcısı Joe Biden için “O da kim?” demişti.

McChrystal daha sonra Washington’da şok etkisi yaratan tepkileri dindirmek için “Zayıf muhakemeyi yansıtan bir hata. Olmamalıydı. Özürlerimi sunuyorum. Obama ve yönetimine büyük saygım var” şeklinde açıklama yaptı.

[adrotate group=”38″] [adrotate group=”40″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu