Haber

“Afganistan’da sonsuza kadar kalamayız”

14 613Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Barack Obama, Amerikan askerlerinin Afganistan’dan 2011 yılında çekilmeye başlaması planını doğrulayarak “Afganistan’da sonsuza kadar kalamayız” dedi.

Obama, Avustralya televizyonuna verdiği demeçte Afganistan’da işlerin daha kötüye gittiği yorumlarına katılmadığını ifade ederek göreve geldiğinden bu yana Taliban’ın etkinliğinin “köreldiğini”, yaklaşık 9 yıldır süren savaşı kazanmanınsa zor bir iş olmayı sürdürdüğünü söyledi.

Röportajda Çin ile ilgili sorulara da cevap veren Obama, iklim değişikliğiyle mücadelede “Çin’in gecikmesine izin veremeyeceklerini” kaydederek Çin’in atmosferde sera gazı etkisi yaratan gazların emisyonlarının kısıtlanmasına yönelik taahhüdü konusunda, bir dünya gücü olarak ortaya çıkan bu ülkenin, rolünün getirdiği sorumlulukları ciddiyetle ele alması gerektiğini söyledi.

Obama, Çinli liderlerin, ülkeleri gelişirken aynı zamanda çevreyi koruyan yeni bir modele karar vermeleri gerektiğini anladıklarını belirterek, Çin’in şu ana kadarki dürtüsünün, öncelikle Avustralya ve ABD gibi gelişmiş ülkelerin, daha sonra kendilerinin bu meseleyle uğraşmaları olduğunu kaydetti.

[adrotate group=”38″] [adrotate group=”40″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu