Haber

Kuzey Kore Güney Kore’ye saldırdı, savaş çanları çalıyor! (video)

koresavassss613

Bir süredir iki ülke arasında soğuk rüzgarlar eserken bugün Kuzey Kore’den Güney Kore’ye saldırı gerçekleşti.

Kuzey Kore’den yapılan topçu ateşinde Güney Kore’deki evlerin top atışında isabet aldığı öğrenildi. Güney Kore savunma bakanlığı bir açıklama yaparak top atışına karşılık verdiklerini açıkladı. Kuzey Kore tarafından yapılan topçu ateşlerinde Güney Kore’de 60’dan fazla evin kullanılamaz hale geldiği duyuruldu.

Topçu ateşlerine hedef olan Güney Kore’de ordu savaş alarmına geçti. Topçu ateşlerinde 4 Güney Kore’li askerin yaralandığı açıklandı. Güney Kore ordusuna ait F-16 tipi savaş uçaklar sınıra gönderildi.

Güney Kore Devlet Başkanı Lee Myung-bak, Kuzey Kore ve Güney Kore arasındaki top atışlarını durdurmaya çalıştıklarını ifade etti. Yonhap haber ajansında yer alan bilgide, Myung-bak’ın çatışmanın büyümesini engellemeye çalıştıkları ifadeleri yer aldı.

Güney Kore YTN televizyonu ise Seul yönetiminin Kuzey Kore’nin provokasyona devam etmesi durumunda güçlü bir karşılık vereceği uyarısında bulunduğunu aktardı.

Bu arada Güney Kore YTN televizyonu görgü tanıklarına dayanarak verdiği haberde top ateşinin durduğunu aktarırken, ada sakinlerinin de balıkçı tekneleri ile kaçtıklarını kaydetti.

Öte yandan Yonhap ayrıca Güney Kore ordusunun Kuzey Kore ordusunda top atışını durdurması yönünde mesaj gönderdiğini bildirmişti.

Güney Kore’nin YTN televizyonu, Kuzey Kore’nin yerel saatle 14.34’te başlattığı top saldırlarısı sonucu Güney Kore deniz kuvvetlerine bağlı bir askerin öldüğünü bildirdi. Güney Kore ordusu bilgiyi doğrularken, 3 askerin de ağır yaralı olduğu bilgisini verdi.

GÜNEY KORE ADAYI BOŞALTIYOR

Güney Kore, Kuzey Kore’nin adaları top atışı ile vurması sonucu kırmızı alarma geçerken, milli güvenlik kurulu da toplanıyor.

Güney Kore YTN kanalına göre, Güney Kore parlamentosu bugünkü programlarını iptal etti. Güney Kore’nin Devlet Başkanlık sarayı Mavi Köşk’te ise acil olarak Milli Güvenlik Kurulu toplandı. Toplantıya girmeden önce Güney Kore Devlet Başkanı Lee Myung-nak, “Saldırılan acilen sonlandırılmasını bekliyoruz.” açıklamasında bulundu. Gözler Mavi Köşk’ten yapılacak resmi açıklamada.

Bu arada Kuzey Kore’nin top ateşi ile vurduğu Güney Kore’nin Yonbyong-Do adasının boşaltıldığı bildirildi.

[media id=276 width=600 height=340] [adrotate group=”38″] [adrotate group=”39″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu