Haber

Prens William ve Kate Middleton evlendi! Kraliyet Düğünü – Video

william kate bp

Prens William ve Kate Middleton Westminster Kilisesi’nde düzenlenen törenle evlendi. Kraliyet düğünü milyonları ekran başına kilitledi. Prens William’ın düğünü canlı olarak ekranlara geldi. Kraliyet Düğünü Video…

İngiltere Kraliyet tahtının ikinci sıradaki varisi Prens William Kate Middleton ile evlendi. Başkent Londra’daki bin yıllık Westminster Kilisesindeki Kraliyet düğünü yaklaşık 2 bin kişiyi ağırladı. En az Kraliyet düğünü kadar merakla beklenen Kate Middleton’un gelinliği, prensesin otelinden çıkmasıyla birlikte kamuoyu tarafından ilk kez görüldü. Kate Middleton gelinlik ile göz kamaştırdı. Prens William düğün için mensubu olduğu Kraliyet Hava Kuvvetleri’nin (RAF) mavi üniforması yerine, onursal albay rütbesinin bulunduğu kırmızı İrlanda muhafızı üniforması giydi.

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth sarı kıyafeti ve şapkası ile dikkat çekerken Kate Middleton’ın annesi Carole ise açık mavi sade bir kıyafeti tercih etti. Westminster Kilisesi’ne ilk olarak Prens William kardeşi ve baş sağdıcı Prens Harry ile birlikte gelirken sırasıyla Prenses Kate’in annesi Carole ve erkek kardeşi James Middleton, prens William’ın babası İngiltere Kraliyet tahtının birinci sıradaki varisi Galler Prensi Charles ve üvey annesi Camilla, İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth ve dedesi Edinburgh Dükü Prens Philip kiliseye geldi.

Londra sokaklarında yaklaşık 1 milyon kişi toplanırken en büyük coşku Kate Middleton’ın geçişi sırasında yaşandı. Kraliyet Düğünü Kate Middleton’ın kilisenin kırmızı halıyla döşenmiş ve ağaçlarla süslenmiş ana koridorundan babası Michael Middleton ile yürüyüşüyle başladı. Kraliyet düğünü yaklaşık bir saat sürerken William ve Kate bağlılık yemini etti. Çift birbirlerine ‘İyi günde, kötü günde, zenginlikte, fakirlikte, hastalıkta, sağlıkta, ölüm bizi ayırana kadar seni sevmeye ve sana değer vermeye yemin ediyorum’ diyerek yemin etti.

Kate Middleton bağlılık yemininde, özel bir istekte bulunarak ‘itaat etme’ ifadesini kaldırttı. Prens William’ın annesi Prenses Diana da ’itaat’ ifadesini metinden çıkarmıştı. Çiftin nikah defterini Galler Prensi Charles, Cornwall Düşesi Camilla, Prens Harry, gelinin annesi Carole, babası Michael ve kardeşleri Philippa ile James de şahit olarak imzaladı.

Kraliyet Düğünü sonrasında çift atlı arabayla kiliseden ayrılarak halkı selamladı ve Buckingham Sarayına gitti.

Düğüne kilisede bulunan davetlilerin yanı sıra Londra sokaklarında ve parklarında toplanan binlerce kişi de şahit oldu. Westminster Kilisesi’nde gerçekleşen düğün, Prens William’ın ebeveynleri Prens Charles ve Diana’nın 30 sene önceki düğününden bu yana yapılan en büyük kraliyet töreni olma özelliği taşıyor.

Prens William ve Catherine Middleton’ın düğününe katılanlar arasında futbolcu David Beckham ve eşi Victoria Beckham ile Elton John, Guy Ritchie gibi simalar dikkat çekti.

Kraliyet Düğünü Video / Prens William Düğün videosu…

[media id=335 width=600 height=340] [adrotate group=”2″] [adrotate group=”50″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu