HaberSpor Haberleri

İşkencede son perde! Konyaspor: 1 – Beşiktaş: 1

konyaspor bjkSpor Toto Süper Lig’de 30. hafta Konyaspor Beşiktaş maçı ile tamamlandı. Konyaspor ile Beşiktaş arasındaki mücadele atılan karşılıklı gollerle 1-1 berabere bitti.

Lig’de 4. sırayı kovalayan Beşiktaş, Konya deplasmanında yokları oynadı. İlk yarıda Robak’ın attığı golle yenik duruma düşen Beşiktaş, Quaresma’nın penaltı golüyle 1 puanı zor kurtardı.

Konya Atatürk Stadı’ndaki mücadeleye Beşiktaş Cenk Gönen, Ekrem Dağ, İSmail Köybaşı, İbrahim Toraman, Tomas Sivok, Manuel Fernandes, Fabian Ernst, Necip Uysal, Ricardo Quaresma, Simao Sabrosa ve Mert Nobre 11’iyle başladı. Siyah beyazlılarda Fabian Ernst ve Mert Nobre sakatlanarak oyun dışında kaldı. Ernst ve Nobre’nin yerine Mehmet Aurelio ve Nihat Kahveci oyuna dahil oldu. Karşılaşmanın ilk yarısında Beşiktaş sadece Quaresma ile etkili olabilirken gol Konyaspor’dan geldi. 31. dakikada Mehmet Sedef’in sol kanattan yaptığı ortaya çok iyi yükselen Marcin Robak etkili bir kafa vuruşuyla topu köşeden filelerle buluşturdu ve Konyaspor’u 1-0 öne geçirdi.

Konyaspor Beşiktaş maçının ikinci yarısı temposuz geçerken 75. dakikada Beşiktaş penaltı kazandı. Ceza sahasına yapılan ortada Zayetta topa elle müdahale edince hakem Özgür Yankaya penaltı noktasını gösterdi. Penaltı atışını Ricardo Quaresma gole çevirdi ve Beşiktaş beraberliği yakaladı.

79. dakikada Necip Uysal topu bilerek elle kestiği için hakem tarafından ikinci sarı kartı gördü ve kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Kalan dakikalarda iki takımın karşılıklı atakları sonuç vermedi ve Konyaspor Beşiktaş maçı 1-1 eşitlikle sona verdi. Bu sonuçla Konyaspor, ligde kalma umutlarını mucizelere bırakırken Beşiktaş, 5. sıraya yükselme fırsatını tepti.

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu