Politika Haberleri

Kemal Burkay Türkiye’ye dönmüyor

kemal burkay30 yıldır İsveç’te yaşayan, silahlı eylemleri kabul etmeyen Kürt siyasetçi Kemal Burkay, İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın Türkiye’ye dönmesi yönündeki teklifini kabul etmedi.

Sabah Gazetesi’nden Ergun Aksoy’un haberine göre, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, şiddete karşı ve barıştan yana tutumundan ötürü yıllardır PKK’nın hedefinde yer alan, 30 yılı aşkındır İsveç’te yaşayan Kürt siyasetçi edebiyatçı Kemal Burkay’la görüştü. Atalay’ın “Türkiye’ye niye dönmüyorsunuz” sorusuna Burkay, “Koşullar uygun değil” yanıtı verdi.

İçişleri Bakanı Atalay, iki hafta önce Diyarbakır’a yaptığı gezi sırasında aydınlarla basına kapalı yaptığı toplantıda Burkay’la görüştüğünü açıkladı. Burkay’ın bir gazetede yayımlanan röportajından dolayı telefonla aradığını belirten Atalay, şiddete karşı çıkan ve barıştan yana olan herkesle görüşmelerini sürdüreceklerini söyledi.

Atalay’ın kendisiyle görüştüğünü doğrulayan Burkay, “Demokratik açılımdan bu yana hükümetin benimle görüşeceği yazılıp çizildi. Doğrusu ben hiçbir zaman böyle bir beklenti içinde olmadım. Ancak bir gazetede benimle yapılan bir röportajdan dolayı Sayın Atalay, beni aramak istemiş. Özel kalem aracılığıyla beni aradı. Verdiğim mülakattaki düşüncelerime katıldığını, fikirlerimizi önemsediğini söyledi” dedi.

Bakan Atalay’ın kendisine “Niye dönmüyorsunuz” sorusu yönelttiğini belirten Burkay, şunları söyledi: “Ben de kendisine dönmek için Türkiye’de koşulların henüz uygun olmadığını söyledim. Düşüncelerini açıklayanların halen baskı altında olduğunu vurguladım. Şimdilik dönme düşüncem olmadığını belirttim.”

[adrotate group=”38″] [adrotate group=”39″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu