HaberSpor Haberleri

Kayıpsız liderlik sürüyor

besiktas antep 23472

Spor Toto Süper Lig’de oynanan 3. hafta maçında Beşiktaş, Gaziantepspor’u 2-0 yenerek üst üste 3. maçını da kazandı ve liderliğini sürdürdü.

26. dakikada kendi yarı alanımızda topla buluşan Olcay, müthiş bir ara pasıyla topu Fernandes’e gönderdi. Ceza sahası önüne kadar topu süren Fernandes, pasını paralel koşu yapan Almeida’ya verdi. Almeida’nın şutu auta gitti.

28. dakikada sol kanattan gelişen atakta Fernandes’in ara pasına Atiba’dan önce Gaziantepspor savunması ayak koyunca top Almeida’nın önüne geldi. Almeida bekletmeden topu kaleye gönderdi(1-0).

35. dakikada sağ kanattan gelişen atakta Fernandes, ceza sahasına girer girmez Binya’nın müdahalesiyle yerde kaldı. Penaltı noktasının başına Almeida geçti ve topu filelerle buluşturdu(2-0).

52. dakikada Cenk’in sağ çaprazdan sert şutunda top yandan auta gitti.

55. dakikada Fernandes’in sol çaprazdan kullandığı serbest vuruşta, kaleci meşin yuvarlağı kornere çeldi.

67. dakikada Fernandes’in sol çaprazdan şutunda, top üstten auta gitti.

80. dakikada Sernas’ın pasıyla ceza alanı içinde sağ çaprazda topla buluşan Muhammet’in vuruşunda, meşin yuvarlak savunmaya çarparak kornere gitti.

84. dakikada Gökhan’ın ceza alanı içinde vuruşunda savunmaya çarpan top kornere çıktı. Aynı dakika içinde Fernandes’in soldan kullandığı korner atışında, Gaziantepspor ceza alanı içinde oluşan karambolde topla son olarak Serdar buluştu. Bu oyuncunun vuruşunda, savunmaya çarpan meşin yuvarlak az farkla kornere çıktı.

88. dakikada Oğuzhan’ın pasında ceza alanı içinde topla buluşan Mustafa’nın uygun durumda bekletmeden vuruşunda, meşin yuvarlak auta çıktı.

90. dakikada Muhammed Demirci’nin kullandığı serbest vuruşta, meşin yuvarlak yan kale direğine çarpıp oyun alanına döndü. Savunma daha sonra tehlikeyi uzaklaştırdı.

Beşiktaş, karşılaşmayı ilk yarıda attığı gollerle 2-0 kazanarak 3. haftayı da galibiyetle tamamladı.

5 sezon sonra 3’te 3 yaptı

Beşiktaş, Gaziantepspor’u yenerek 5 sezon sonra ligin ilk 3 maçını galibiyetle kapadı.

Siyah-beyazlılar, 2007-2008 sezonunda evinde Konyaspor’u 1-0, deplasmanda Kasımpaşa’yı 2-1, Gaziantepspor’u da 1-0 yenerek ilk 3 haftayı kayıpsız geçmişti.

Beşiktaş, bu sezon da Trabzonspor, Kayseri Erciyesspor ve Gaziantepspor’u mağlup ederek, yoluna firesiz devam etti.

– Almeida 4 maçtır gol atıyor

Gaziantepspor karşısında Beşiktaş’ın ilk 2 golünü kaydeden Portekizli futbolcu Hugo Almeida, bu sezon üst üste 4. resmi maçında da gol atmayı başardı.

Sadece ligin ilk haftasında sonradan oyuna girdiği ve 2-0 Beşiktaş’ın üstünlüğüyle sona eren karşılaşmada gol atamayan Almeida, Tromsö ile oynanan 2 UEFA Avrupa Ligi play-off turu karşılaşmasıyla, Süper Lig’deki Kayseri Erciyesspor maçlarında birer kez rakip fileleri havalandırdı.

Gaziantepspor’u da boş geçmeyen ve 2 gol atan Portekizli futbolcu, ligdeki gol sayısını 3’e çıkardı.

– Almeida’nın Gaziantepspor’a 7. golü

Hugo Almeida, Türkiye kariyerinde en çok golü Gaziantepspor’a attı.

Portekizli futbolcu, bu akşam attığı 2 golle birlikte Gaziantepspor’a karşı toplam 7. golünü kaydetti.

Almeida, kırmızı-siyahlı fileleri 5 kez Süper Lig’de, 2 kez de Türkiye Kupası’nda havalandırdı.

– Almeida 67. dakikada sakatlandı

Attığı 2 golle takımını galibiyete taşıyan Hugo Almeida, karşılaşmanın 67. dakikasında sakatlanarak, oyundan çıktı.

Topsuz alanda sağ bacağını tutarak yere düşen Almeida, daha sonra sedyeyle soyunma odasına götürüldü. Sağ arka baldırında çekme olan Portekizli futbolcunun durumunun, yapılan kontrollerden sonra netlik kazanacağı bildirildi.

Almeida’nın yerine Mustafa Pektemek oyuna dahil oldu.

– 3 lig maçında 8 gol

Sezona iyi bir başlangıç yapan Beşiktaş, galibiyetle kapadığı Spor Toto Süper Lig’deki 3 maçta toplam 8 gol kaydetti, kalesinde ise sadece 2 gol gördü.

Trabzonspor ve Gaziantepspor’a ikişer, Kayseri Erciyesspor’a ise 4 gol atan siyah-beyazlılar, maç başına 2,66 gol ortalaması tutturdu.

– Atatürk Olimpiyat Stadı’nda hep 2-0 kazandı

Beşiktaş, bu sezon Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynadığı 3 resmi karşılaşmayı da aynı skorlarla kazandı.

Spor Toto Süper Ligde Atatürk Olimpiyat Stadı’nda Trabzonspor’dan sonra Gaziantepspor’u da aynı skorla 2-0 mağlup etmeyi başaran siyah-beyazlılar, UEFA Avrupa Ligi’nde de Tromsö karşısında 2-0 galibiyetle ayrılmıştı.

– Muhammed Demirci’ye sevgi gösterisi

Siyah-beyazlı taraftarlar, 78. dakikada Olcay Şahan’ın yerine giren genç futbolcu Muhammed Demirci’ye 90. drakikada kullandığı serbest atışı öncesi ve sonrasında sevgi gösterilerinde bulundu.

Serbest atış öncesi bu futbolcu lehine tezahürat yapan taraftarlar, topun direkten dönmesinin ardından da Muhammed’i ayakta alkışladı. Bu sırada teknik direktör Bilic de kenardan futbolcusunu alkışladı.

Karşılaşma sonrasında taraftarların isteği üzerine Muhammed saha ortasında “üçlü” tabir edilen tezahüratı yaptırdı.

Taraftarlar ayrıca karşılaşma boyunca çok koşan ve mücadele eden Veli Kavlak lehine de tezahürat yaptı.

Beşiktaşlı taraftarlar, maç sonrası takımı tribünlere çağırarak “Lider buraya” diye tempo tuttu. Futbolcular da tribünlere kadar giderek, taraftarları selamladı.

Bu arada karşılaşmanın son anlarında sakatlanan Gaziantepsporlu Muhammet Demir, maça devam edemedi ve kırmızı-siyahlılar maçı 10 kişi tamamladı.

– UEFA’ya tepki

Beşiktaşlı taraftarlar, Avrupa kupalarından 1 yıl men cezası nedeniyle UEFA’ya tepki gösterdi.

Siyah-beyazlı taraftarlar, karşılaşmanın son dakikalarına doğru UEFA aleyhine tezahüratlar yaptı.

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu